Selçuk Geçer: Türkiye tefecilerle müteahhitlere çalışıyor

Selçuk Geçer: Türkiye tefecilerle müteahhitlere çalışıyor
Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası başkanlığındaki görev değişikliği ve faiz artırımı sonrası dolarda yaşanan artışı değerlendirdi. "Türkiye tefecilerle müteahhitlere çalışıyor" dedi.

Ekonomist Selçuk Geçer, Halk TV'de yayınlanan Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Günaydın Türkiye programının konuğu oldu. Son 20 ayda değiştirilen 4 Merkez Bankası başkanının politikalarının birbirinin tamamen zıttı olduğunu söyleyen Geçer Şahap Kavcıoğlu'nun faiz indirimine gideceğini ifade etti. Geçer, "Dolar uzun vadede 7.90 civarında kalacak. Faiz kararı değiştirildiği zaman ise 8.40lara yükselecek. Türkiye şu anda tefeciler ve müteahhitlere çalışıyor. Yatırımcılar Türkiye'yi bir vur kaç ülkesi olarak görmeye başladılar" dedi. 

Türkiye’nin yapısal reforma ihtiyacı olduğunu söyleyen Selçuk Geçer, ekonominin düzelebilmesi için Türkiye'nin acilen kendi kaynaklarına dönmesi gerektiğinin altını çizdi. Geçer, "Doların artışı bir zam aracı olarak kullanılıyor. Kamu bankalarının borcu dövize müdahale kaynaklı yükselecek" dedi. 

"Dolar bizi etkiliyor çünkü tarım ürünlerini bile ithal ediyoruz"

Selçuk Geçer, doların artışının Türkiye'yi etkilemesindeki asıl sebebin üretimin olmayışı olduğunu ifade etti. "Türkiye'de dolar döviz bu şekilde dalgalanmaya başlaması da kalıcı değil. Bu da büyük hasarlar yaratıyor. Türkiye tarım yapsa 1 trilyonun üzerinde sadece tarım girdisi elde eder. Tarım alanlarımızı kullanmayarak potansiyelimizi elimizle itiyoruz" dedi. 

 

 

Etiketler :