Seçim Sonrası Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram Altın Ne Kadar Oldu?

Seçim Sonrası Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram Altın Ne Kadar Oldu?
Türkiye kritik seçimler için dün sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlarına sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Piyasalarda yeni hafta 'panik'le başlarken, döviz yükselişe geçti. Peki altın fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Türkiye kritik seçimler için dün sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre 13. cumhurbaşkanı, ikinci tur seçimle belirlenecek.

Sandıktan çıkan belirsizlik piyasalarda panik havası yarattı. Döviz kurları yeni haftaya yükselişle başlarken, Borsa İstanbul sert düşüşün ardından devre kesti. Öte yandan Türkiye'nin CDS risk primlerinde de sert yükseliş görüldü.

Altın fiyatları seçim sonrası ne durumda?

Çarşamba günü 2034 dolardan açılan ons altın ABD enflasyon verisi sonrası kısa süre içerisinde 2048 dolara kadar yükseldi. Gün içi zirveyi gördükten sonra düşüşe geçen ons altın 2030 dolardan kapandı. 1286 liraya kadar yükselen gram altın ise günü 1275 liradan tamamlamıştı.

Perşembe ve cuma günleri düşüş gösteren ons altın 2000 dolara kadar geriledi. Gram altın ise 1258 lirayı görmüştü.

Gram altın ne kadar oldu?

Yeni haftaya 1266 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükseliş göstererek 1274 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1253 lira, en yüksek ise 1275 lira seviyeleri test edildi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :