Piyasalardaki Tuhaflık Bugün de Sürüyor!

Piyasalardaki Tuhaflık Bugün de Sürüyor!
Pazar günü gerçekleşecek kritik seçimler öncesi son işlem gününde piyasalarda da hareketli saatler yaşanıyor. Dolar/TL kurunda oynaklık zirveye çıkarken; bankalar arası piyasalar ve Kapalıçarşı'da dolar farklı fiyatlanmaya devam ediyor.

Türkiye'nin kader seçimi olarak gösterilen 14 Mayıs seçimlerine iki gün kaldı. Kritik seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü hareketli geçiyor.

Üç farklı kur: Makas açıldıkça açıldı

Bu sabah saatlerinde dolar/TL kuru 19,60 seviyesine yaklaştı. Kapalıçarşı'da ise dolar, 21,25 seviyesinden fiyatlandı. Bankalar arası piyasalarda ise kur daha yüksek seyrediyor. Saat 11.30 itibariyla bankaların dolar satışında 21,78 fiyatı görüldü.

Merkez Bankası talimat verdi iddiası

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, döviz piyasalarındaki hareketliliğe dair dün Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuştu. "Bir TCMB başkan yardımcısının" bankalara sözlü talimat verdiğini söyleyen Rota, "Perşembe ve Cuma günü KKM dönüşleri ve bireysel müşteriler dışında kimseye döviz satmamaları söylendi. Bugün firmalar hiçbir şekilde döviz satın alamıyorlar" demişti.

Oynaklık zirve yaptı

Perşembe gününü yüzde 12,67 seviyesinden tamamlayan Dolar/TL’nin gecelik ima edilen oynaklığı bu sabah 88,3 ile 16 ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Türkiye'nin risk primi Aralık 2022'den beri ilk kez 500 baz puanın altını gördü. Memleket Partisi adayı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından risk primi 487 baz puana kadar çekildi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :