Bir Dönem Türkiye'nin En Zengin İsmi Olarak Biliniyordu. Çöküşü Yaşadı: Mehmet Emin Karamehmet Yıllar Sonra Görüntülendi

Bir Dönem Türkiye'nin En Zengin İsmi Olarak Biliniyordu.  Çöküşü Yaşadı: Mehmet Emin Karamehmet Yıllar Sonra Görüntülendi
Bir zamanlar Türkiye'nin en zengini olan ve 2000 yılında Forbes dergisi tarafından dünyanın en zengin 29. insanı seçilen Mehmet Emin Karamehmet yıllar sonra ortaya çıktı.

2000 yılında Forbes'un dünyanın en zengin 29. insanı seçilen Mehmet Emin Karamehmet, 30 yıl aradan sonra ilk kez görüntülendi. Yapı Kredi Bankası, Pamukbank, BMC, Turkcell, Superonline, Digiturk gibi birçok şirketin sahibi olan Karamehmet, 80 yaşında Turkcell'in eski CEO'su Murat Erkan ile birlikte görüldü.

3-2.webp

8 MİLYAR DOLARLIK SERVET VE EN ZENGİN TÜRK UNVANI

8 milyar dolarlık servetiyle 2000 yılında Forbes'un dünyanın en zenginler sıralamasında 29. sırada yer alan Karamehmet, 'bu zamana kadar en üst sıraya çıkan tek Türk' unvanını elinde bulunduruyor. Aynı yıl bugün dünyanın en zengin insanlarından olan Amazon’un patronu Jeff Bezos’un serveti sadece 6.1 milyar dolardı ve listede 55’inciydi.

Ancak Karamehmet'in servetinin önemli bir kısmına TMSF tarafından el konuldu. Servetinin büyük kısmını kaybeden Karamehmet büyük çöküş sonrası ortalıktan kayboldu.

4.png

YILLAR SONRA GÖRÜNTÜLENDİ

Türkiye'nin bir zamanlar en zengini olan Karamehmet, yıllar sonra ortaya çıktı.

Turkcell’in eski CEO’su Murat Erkan, Karamehmet'i ziyaretinden bir kare paylaştı. 80 yaşındaki Karamehmet'in saçlarının beyazladığı ve zayıfladığı görüldü. Erkan o paylaşıma şu notu düştü:

"'Bundan tam 30 yıl önce Turkcell’i kurarak Türkiye’de iletişimin çağ atlamasına öncülük eden kıymetli patronumuz Mehmet Emin Karamehmet’i ofisinde ziyaret ettik. Dinamizmi ve çalışma azmine bir kez daha hayran kaldım. Çok büyük saygı duyduğum Mehmet Bey ile sohbet her zamanki gibi çok keyifliydi."