Erdoğan, Seçim Sonrası Açıkladı: Mehmet Şimşek Görevden Alınacak mı?

Erdoğan, Seçim Sonrası Açıkladı: Mehmet Şimşek Görevden Alınacak mı?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde AKP'nin yaşadığı büyük yenilginin ardından ilk kez Ankara'da konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarında en dikkat çeken bölüm, ekonomi yönetimine ilişkin kullandığı ifadeler oldu.

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonominin dümenine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek getirilirken, Türkiye'de 'normalleşme' adımları çerçevesinde aylardır parasal sıkılaşma süreci yürütülmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda politika faizlerini yüzde 50'ye yükselten yeni ekonomi yönetimi için seçim sonrasında nihai kararın verileceği iddia edilirken, bazı ekonomistler tarafından Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerinde beklenen sonucu alamaması halinde Şimşek ve ekibine veda edebileceği söylenmişti.

ERDOĞAN, ŞİMŞEK İLE DEVAM DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu ilk açıklamada, gelecek 4 yıl boyunca seçim olmayacağını ve bu süreçte Şimşek ve ekibi tarafından hazırlanan ekonomi politikalarının uygulanarak enflasyonla mücadeleye devam edileceğini belirtti.

Popülist adımların atılmayacağını belirten Erdoğan, ülkede normalleşme süreci yürütülürken bir süredir uygulanan ekonomi politikalarından sapılmayacağını açıkladı.

Etiketler :