Bakan Kurum'dan Kiracılar ve Ev Sahiplerini Karşı Karşıya Getirecek Açıklama

Bakan Kurum'dan Kiracılar ve Ev Sahiplerini Karşı Karşıya Getirecek Açıklama
Artan kira fiyatları vatandaşın belini büküyor, ev sahipleriyle kiracılar sık sık karşıya geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca kiracıya seslenerek "Ev sahibiniz sizden 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal D'de katıldığı programda kira fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kira artışı ile ilgili geçtiğimiz yıl salgın sürecinin etkileri ile hem tedarik zincirinde hem maliyetlerde artış oldu. Birçok sektör dünyada üretimi durdurdu. Dünya ülkeleri tarihlerinde görmedikleri enflasyonu yaşadı ve arz talep dengesi bozuldu" diyen Bakan Kurum, "Bir taraftan arzı artırdık diğer taraftan da kiracı kardeşlerimizi koruyabilmek için artış sınırını yüzde 25 belirledik" dedi.

Haziran ayıyla birlikte enflasyonun düşeceğini savunan Bakan Kurum, "Ev sahibiniz sizden 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin" dedi. Kurum, yüksek kiralar için "Bu süreç geçici, piyasa oturacak" yorumunu yaptı.

Etiketler :