Aydın Doğan'dan sonra Türkerler altın gibi bir işe girdi

Aydın Doğan'dan sonra Türkerler altın gibi bir işe girdi
Türk şirketleri ardı ardına maden işletmesi yatırımlarını açıklıyor. Geçtiğimiz ay Doğan Holding, Gümüştaş Madencilik ve Doku Madencilik’in satın alımını duyurmuştu. Şimdi de Türkerler Holding Bulgaristan'da altın madeni aldığını açıkladı.

Türk şirketlerinin son yıllarda büyük ilgi odağı madencilik sektörü oldu. Özellikle altın ve değerli madenler, bu şirketlerin satın aldığı sahalar arasında yer alıyor.

En son Doğan Holding 12 Eylül'de Gümüştaş Madencilik ve Doku Madencilik’in satın alımını duyurmuştu. Bugün de Türkerler Holding Bulgaristan'da altın madeni satın aldığını duyurdu.

altin-madeni.webp

TÜRK ŞİRKETLERİ DÜNYADA MADEN SAHASI ARIYOR

Türkiye'nin madencilikteki deneyimi, Orta Asya, Afrika, Avrupa ve Ortadoğu gibi farklı coğrafyalarda altın arayışına dönüştü. Türk şirketleri, bu bölgelerde değerli maden arama çalışmalarına hızla devam ediyor.

Doğan Holding 2 milyon ton görünür rezervi olan maden sahalarından yıllık 1 milyon ton kurşun, çinko üretimi yapmayı hedefliyor.

Koç Grubu'nun İrlanda'da altın madeni işletmeciliği MNG'nin maden yatırımları bir diğer Türk sermayeli yatırım örnekleri arasında bulunuyor.

TÜRKERLER HOLDİNG BULGARİSTAN'DA ALTIN MADENİ SATIN ALDI

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, Ankara merkezli Türkerler, Bulgaristan’da altın madenci­liğine giren ilk büyük Türk şir­keti oldu. Türkerler, Bulgaris­tan’daki Velocity Minerals’ın en önemli varlığı olan Rozi­no’daki altın projesini ve çeşit­li diğer madencilik varlıkları­nı toplam 59 milyon dolar nakit karşılığında Türkerler tarafın­dan satın alındı. Türkerler, gü­nümüz kuruyla 2 milyar TL'yi aşan 59 milyon dolarlık öde­meyi iki taksitte yapacak. Bu­nun 15 milyon doları, satın al­ma işleminin kapanışında, geri kalan 44 milyon doları da 18 ay içerisinde ödenecek.

Kaynak:Dünya Gazetesi