İsrail ordusuna ait bir F-16 taşıdığı bombayı düşürdü
Adraee, güvenli iniş sağlamak amacıyla kontrollü mühimmat atmak isteyen uçağın, taşıdığı bombayı ülkenin kuzeyinde bir alana düşürdüğünü kaydetti.
Mühimmatın uçağın inişine de engel olan "teknik bir arıza" nedeniyle düştüğünü öne süren Adraee, olay hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.
İLK 'BOMBA DÜŞÜRME' OLAYI DEĞİL
İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının, 15 Nisan'da teknik bir arıza nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki bir hedef yerine Gazze yakınındaki İsrail yerleşimi Nir Yitzhak bölgesini vurduğu kaydedilmişti. Bombanın "teknik bir arıza nedeniyle" Gazze Şeridi sınırındaki İsrail yerleşimi Nir Yitzhak'ta boş bir alana düştüğü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı ve konunun araştırıldığı aktarılmıştı.
Söz konusu olayla birlikte İsrail savaş uçakları bir aydan kısa sürede ikinci kez "teknik arıza" nedeniyle mühimmat düşürmüş oldu.
İsrail ordusu ateşkes dinlemiyor! Gazze'de can kaybı 52 bin 810'a çıktı
Kassam Tugayları: Gazze'de İsrail piyade birliğine pusu kurduk, ölü ve yaralılar var