Aylarca Küflenmeyen Salçanın Sırrı! Bu Yöntemle Salçanız İlk Günkü Tazeliğini Koruyacak
Yemeklere kendi eşsiz lezzetini katan domates salçası pek çok farklı tarifin içerisinde bulunur. Kültürümüzün bir parçası olan domates salçası aynı zamanda dünya mutfağı yemeklerinde de bolca kullanılır. Bu nedenle de her evde mutlaka bulunan domates salçaları fazlasıyla yaygın tüketiliyor.
Ancak bu kadar yaygın tüketilen bir ürüne göre domates salçaları çok hızlı bir şekilde bozulmalara uğruyor ve küflenmeye başlıyor. Bunun nedeni salçanın dışarıda satılırken konserve haline getirilmesi ve hava ile temas ettiğinde bozulma sürecinin başlaması. Hava ile tamas halinde oksitlenmesi ile küflenmeye başlayan domates salçalarını uzun süre daha taze tumanın püf noktası ortaya çıktı. İşte domates salçasının tazeliğini koruyan doğal yöntem:
Domates salçasının hava ile temas ettiği anda bozulma süreci başladığından kullandıktan sonra hava ile temasını düzgün bir biçimde kesmek gerekiyor. Burada ise karşımıza sağlıklı yapısı ile zeytinyağı çıkıyor. Zeytinyağı domates saçasının üst kısmına ince bir tabaka olacak halde yaydırıldığı zaman salçanın küflenmesini engelliyor. Hem doğal hem de basit bir çözüm olan zeytinyağı kullanımı ile uzun süre sağlıklı şekilde domates salçası tüketebilirsiniz.
Aynı zamanda domates salçasını kuru ve serin bir yerde saklamak en doğru seçenek olacaktır. Buzdolabı fazla soğuk kalacak ve oda sıcaklığı ie fazla yüksek olacağından en sağlıklı saklama yöntemi kuru ve serin bir yerdir. 15-20 derece arasında muhafaza edilerek tazeliği korunabilir.