Mourinho cezası sonrası TFF'ye istifa çağrısı

Derbi sonrası Mourinho'nun cezası belli olurken 3 maçı az bulan Evren Turhan adeta isyan etti.
Turhan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) tarafsızlığını kaybettiğini belirtti.
Galatasaray’ın rakiplerine sahada üstünlüğünü kanıtladığını söyleyen Turhan, futbolun asıl sahada oynandığını ve kazanan tarafın her zaman adaletle belirlendiğini savundu. Ancak saha dışındaki müdahalelere rağmen, ilahi adaletin sonunda Galatasaray'ın lehine işleyeceğini öne sürdü.
Turhan, "Organize bir kötülükle karşı karşıyayız. MHK ve TFF'nin istifa etmesi şart" ifadeleriyle görüşlerini net bir şekilde dile getirdi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un, Mourinho benzeri bir çıkış yapması durumunda ciddi cezalara maruz kalabileceğini ekleyerek, "Bu sezon Türk futbolunun itibarının hiç bu kadar zedelendiğini görmemiştim" yorumunda bulundu.
"TFF'NİN MESAJI AÇIK"
TFF ve MHK'nın aldığı kararlarla Galatasaray'ı engelleme niyetinde olduğunu iddia eden Turhan, "TFF’nin mesajı açık: Tüm maçlarını kazanamazsan, seni durduracağım. Ancak ilahi adalet buna müsaade etmeyecek" dedi.
Turhan, Galatasaray’ın başarısız olduğu dönemlerde yönetimin hemen sorumluları cezalandırdığını söyledi. Futbolun sadece bir spor olduğunu hatırlatan Turhan, "Bu kadar fazla hırsa gerek yok. İnsanlar zaten geçim sıkıntısı çekerken, futboldan aldıkları keyfi de ellerinden alıyorsunuz" diyerek sporun huzur bozacak bir hale gelmemesi gerektiğine dikkat çekti.