İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Ne Demek Oyumu Kullanmıyorum?

Yerel seçim haftasına girdik. Pazar günü sandık başına gideceğiz. Bizi 5 yıl yönetecek mahalli idare yöneticilerini seçeceğiz. Bu, aynı zamanda iktidara da mesaj olacak. Mayıs seçimini kazanan iktidara ya ‘ÇOK İYİ GİDİYORSUN, AYNEN DEVAM ET’ diyeceğiz ya da bir uyarı mesajı gönderip, ‘BU GİDİŞ İYİ DEĞİL’ diyerek

yönetimde bir ölçüde denge/denetleme sağlayacağız. Özellikle büyük kentlerdeki tercihimiz bu açıdan etkili ve belirleyici olacak.

Toplumun ‘seçim yorgunu’ olduğunu görüyorum. Seçmenin yaklaşık yarısının son seçim nedeniyle derin bir hayal kırıklığı yaşadığını bilmiyor değilim. Siyasal hayatın ve politik aktörlerin yeterince heyecan ve umut yaratamadığının da

farkındayım. Yine de oyumuzu kullanacağız. Bu sadece demokrasinin gereklerinden biri değildir.

Oy, esasen bir ‘söz söyleme’ biçimidir.

Her oy bir düşünme ifadesidir. Kişinin ülkesine dair tercihidir, önceliklerini gösterir.

Sandık daima bir seçenektir. Asla çaresiz ve umutsuz değiliz. DEMOKRASİ BİTİMSİZ BİR BİLİNÇ VE MÜCADELE REJİMDİR.

O nedenle diyoruz ki; ‘31 Mart’ta evde kalma. Derdin varsa, içine atma. Hesabın varsa git oyunu kullan, hesabını da gör. Tam kafana göre biri yok mu? Git 2. tercihine oy ver. Kendine en yakın ismi bul. Hepsi birer mesajdır. Unutmayın bu bir yerel seçim. Oyunuzu stratejik kullanın.

GENÇLER BU ÜLKE SİZİN

Gençlerin siyasete ilgisi kalmadı. Bunun ülkeye ilişkin ilgi ve merakının kalmamasından bir farkı yok. Bunu kabullenemeyiz. Bu böyle gitmeyecek. Bir başlangıç yapmalıyız. 31 Mart bir fırsattır.

Oy kullanma oranlarının düşmesi Türkiye'yi giderek “Rusya tipi bir rejime” dönüştürür. Demokratik kanallara katılımın azalması ülkemizi git gide uçuruma sürükler.

Sandığa gitmek ve oyumuzu kullanmak hem vatandaşlık görevimizdir hem çok sevdiğimiz ülkemize karşı sorumluluğumuz hem de çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği için boynumuzun borcu

Ayrıca.. Sonuç almak mı istiyorsunuz?

EYT mağduru milyonlar gibi yapacaksınız. Bakın ‘çift dikiş’ denilirken haklarını aldılar. Emekli misiniz? Durumdan memnun değil misiniz? Geçinemiyor musunuz? Sözünüzü söyleyin. Gücünüzü kullanın. 16 milyon emekli var. Her evde emekli yaşıyor.

Ne münasebet oyumu kullanmayacağım. Bilakis sandığa gideceğiz. Tercihimizi yapacağız. Küskünlük, yılgınlık, yorgunluk nedeniyle oyunu kullanmayan ‘ben ülkemi seviyorum’ demesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi