Türkiye'nin Dev Şirketi Satıldı: Sahibi Artık İtalyanlar Olacak!

Türkiye'nin Dev Şirketi Satıldı: Sahibi Artık İtalyanlar Olacak!
Türkiye'de soğutma, bina yönetim sistemleri, endüstriyel soğutma, endüstriyel ve otomasyon yazılım alanlarında sektörün lider firmaları arasında gösterilen CFM Soğutma ve Otomasyon, İtalyan devi Carel Industries'e satıldı.

Türkiye'de son yıllarda çok sayıda şirket, pandeminin etkileriyle iflas ya da konkordato ilan ederken, bazı şirketler ise yakaladığı başarılı büyüme grafikleri ile uluslararası yatırımcıların cazibe merkezi haline dönüşüyor.

Türkiye'de soğutma, bina yönetim sistemleri, endüstriyel soğutma, endüstriyel ve otomasyon yazılım alanlarında ülkenin lider firmalarından biri haline gelen CFM Soğutma ve Otomasyon, dünyaca ünlü İtalyan devi Carel Industries'e satıldı.

HİSSELERİN TAMAMINI SATIN ALMAYA KARAR VERDİLER

Pandemi sonrasında ilk alımı gerçekleştiren ve 2021 yılında şirketin yüzde 51 hissesine sahip olan Carel Industries, şirketin başarılı grafiği sonrasında geri kalan hisseleri de satın almaya karar verdi. Satış anlaşmasının tamamlanması ile birlikte CFM Soğutma’da Murat Cem Özdemir’e ait hisseler İtalyan devine geçecek.

tete.webpİlk hisse devrinin ardından açıklamalarda bulunan Carel Group CEO'su Francesco Nalini ““Uzun yıllardır başarılı bir şekilde devam eden ortaklığımızın bu güçlenmesinden çok memnunuz.” İfadelerini kullanmıştı.

İTALYAN DEVİ SEKTÖRÜN LİDERİ

1973 yılında kurulan Carel, elektronik ekipman ve parçalar üretimi yapmaktadır. Klima, soğutma ve ısıtma alanlarında dünya genelinde önde gelen şirketlerinden biri olan Carel, Çin'den Amerika'ya kadar dünyanın çeşitli yerlerinde ofisleri bulunmaktadır. 2023 yılında 650 milyon euro ciro elde eden şirket, dünya genelinde 38 iştiraki ve 15 üretim tesisi işletmektedir. Şirket 75'ten fazla ülkede ortak ve distribütörlere sahiptir.

Ayrıca, CFM Soğutma ve Otomasyon A.Ş. dışında Avrupa'da Recuperator, HygroMatik, Enginia gibi şirketleri satın alarak global büyüme planına odaklanmıştır.