Taşıdığı hastayı merdivenden düşürüp üstüne de kendisi düştü!

Taşıdığı hastayı merdivenden düşürüp üstüne de kendisi düştü!
Antalya Havalimanı'nda Kazakistanlı annesi Assel Nurzhanova (48) tarafından tedavi için getirilen DMD kas hastası Ansar Nurzhanov'u taşıyan görevli dengesini kaybetti. Görevli kucağında taşıdığı kas hastasını merdivenden düşürdü üstüne de kendisi düştü.

Kazakistan'da yaşayan Assel Nurzhanova, DMD kas hastası olan ve yürümeyen oğlu Ansar Nurzhanov’u tedavi için 3 senedir 3 aylığına Alanya'ya getirmeye başladı. Nurzhanova, ülkelerine dönmek için 8 Ağustos günü Antalya Havalimanı'na geldi. Tekerlekli sandalyedeki oğlunun taşınması için görevliye ulaşamayan kadın, oğluyla uçağa gidebilmek için asansör aradı ancak bulamadı.

kucaginda-tasidigi-kas-hastasini-merdive-365359-101086.jpg

ÖNCE ÇOCUK ÜSTÜNE DE GÖREVLİ DÜŞTÜ

Çevredekilerin yardımıyla hasta çocuk 1 kat indirildi. Gelen görevli, çocuğu kucağına alıp, merdivenden inmeye başladı. Dengesini kaybeden görevli, kucağındaki Nurzhanov ile merdivenden yuvarlandı.

Merdivenin sonuna kadar düşen çocuğun üzerine bir de görevli düştü. Düşmenin etkisiyle başı kanayan Ansar Nurzhanov'un, kolunda ve bacağında da kırıklar oluştu.

kucaginda-tasidigi-kas-hastasini-merdive-365360-101086-1.jpg

2 HAFTADIR TEDAVİ GÖRÜYOR

Sağlık ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye götürülen Nurzhanov, 2 haftadır tedavi görüyor. Ülkesine dönmek için gereken yolculuğu yapamayacak durumda olan Nurzhanov, taburcu olmasının ardından annesiyle Alanya'ya dönecek.

Olay nedeniyle ülkelerine dönemeyen ve kaçak durumuna düşen anne-oğul, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

kucaginda-tasidigi-kas-hastasini-merdive-365357-101086-1.jpg

ŞİRKETTEN VE ÇALIŞANDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Hukuki olarak haklarını arayacaklarını söyleyen Nurzhanova, "Ülkemize şu an dönemeyiz, çünkü oğlum yolculuk yapacak durumda değil. Hastaneden çıkınca oğlumu tedavi için getirdiğim Alanya'ya gideceğiz. Gidebilmemiz için iyileşmesi gerekiyor. Yer hizmetleri veren şirket ve oğlumu düşüren kişiden şikayetçi olduk. Kazakistan Konsolosluğu'na, İçişleri Bakanlığı'na ulaştım. Onlar da ilgileneceklerini söyledi. Dönemediğimiz için 3 aylık oturum süremiz de doldu. Bu yüzden kaçak durumda gözüküyoruz" dedi.

Kaynak:DHA