Dilan Polat az önce cezaevinden çıktı

Kasım ayından bu yana cezaevinde tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat, adli kontrol şartı ile tahliye edildi. Öte yandan eşi Engin Polat'ın tutukluluk hali ise devam ediyor. Baba Cengiz Polat da tutuklu durumda olan sanıklar arasında. Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda olan Dilan Polat cezaevinden çıkış yaptı.

Lüks hayatının her anını sosyal medya hesabı Instagram'dan paylaşan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, geçen kasım ayından bu yana tutukluydu. Polatların kara para akladıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada yeni gelişme yaşandı.

yeni-proje-2024-08-19t181909-918.png

dilan-polat-1-sfss-cover.webp

Sağlık sorunları yaşayan ve kendisine zarar verdiği gerekçesiyle tedavi olan Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanması talep edilmişti.

FARKLI BÖLGEDE SALIVERİLDİ

yeni-proje-2024-08-19t181859-369.png

Polat'ın cezaevinden çıkış yapan aracı, basın mensuplarından daha uzak bir bölgeye götürüldü. Dilan Polat, burada kendisini bekleyen uzun araç kuyruklarıyla karşılaştı. Dilan Polat'ı ailesi aracıyla karşıladı.

Avukatları, Dilan Polat’ın sağlık durumu ve MASAK Raporu’nu gerekçe gösterip 10 ayda 10’dan fazla tahliye talep etti. Davanın savcısı da tahliyeyi talep ederken hakim bu talebi reddetti.

dilan-polat2.jpeg

Engin Polat'ın annesi Şükran Polat tahliye haberini sosyal medya hesabından "Şükürler olsun" sözleriyle paylaştı.

zvhkqtudaewbjz0hz5tdca.webp
Dilan Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu

Ailesi konvoylarla uzun kuyruklar halinde Dilan Polat'ın salıverilmesini bekledi. Dilan Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu da bekleyenler arasındaydı.

İLK KIZINA SARILDI

Son dakika haberine göre Dilan Polat hakkında flaş gelişme yaşandı. Polat, tahliye edildi. Polat, cezaevinden çıkış yaptı. Çıkış yapan Polat, kızı Nilda'ya sarıldı. Polat ve ailesi, kız kardeşi Sıla Doğu'nun arabasına binerek uzaklaştı.

ekran-goruntusu-228.png

kran-polat.webp

ENGİN POLAT'A TAHLİYE YOK

Öte yandan Engin Polat'a ise tahliye yok. Engin Polat'ın tutukluluk hali devam edecek.

luks6.webp
Polat Ailesinin, çok sayıda lüks aracına el konulmuştu.

NE İLE SUÇLANIYORLAR?

Hakkında dava açılan isimler arasında Polat çiftçinin yanı sıra baba Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Can Doğu ve Sıla Doğu ile ailenin mali müşaviri Ahmet Gün de yer alıyor. İddianamede, ‘Polatlar Grubu’ olarak adlandırılan grubun, kendi kontrollerindeki bir dizi şirkette paraları akladığı kaydedildi. İddianamede Engin Polat, örgüt lideri olmakla suçlandı. Polatlar Grubu'nun yüzmilyonlarca liralık da hayali fatura düzenledikleri bilgisi iddianamede yer aldı.

"SUÇ UNSURU OLABİLECEK BİR EYLEMİN TESPİT EDİLMEDİĞİ..."

yeni-proje-2024-08-19t181920-475.png

Öte yandan mütalaada şu ifadeler yer aldı:

Esas sayılı dosyası kapsamında tutuklu bulunan şahıslar hakkında CMK'nın 108. maddesi uyarınca tutukluluk durumunun devam edip etmeyeceği konusunda mütalaa talep edilmiş olmakla;

Dosya kapsamında tutuklu bulunan sanıklardan Dilan Polat ile ilgili dosya içerisinde yer alan Masak raporunda yer alan" Dilan Polat'ın soruşturmaya konu şirketler grubuna dahil kişi firmaların şahsi finansal işlemleri ile şirketlerin ticari faaliyetlerinin sevk ve idaresi parasal işlemlerin transfer talimatları, sahte / gerçek fatura vb. belgelerin kullanılması / düzenlenmesi, mal varlıklarının değerlendirilmesi gibi bütün ticari ve finansal işlemlerde karar merci olmadığı, sevk ve idaresinde bulunmadığı, ulaşılabilen kaynaklar, elde edilen deliller ve işleme konulan vergi tekniği raporu doğrultusunda suç unsuru olabilecek her hangi bir eyleminin tespit edilemediğinin bilinmesi gerektiği," şeklinde tespitin bulunması, yine sanık hakkında hazırlanan 20/05/2024 tarihli Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda " sanığın TCK'nın 57. Maddesinde belirtilen yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınmasının uygun olacağı, koruma ve tedavi altına alınması sonrası ilgili sağlık kuruluşunca hastalığının klinik remisyona (tyilik hali) girdiğine karar verilerek taburcu edilmesi sonrasında önerilen tedavisi ve poliklinik kontrollerinin sağlanarak ceza evi şartlarında infazına devam edilebileceği" yönünde tespitin olması, sanığın tutukluluktaki geçirdiği süre, hakkında toplanan delillerin mevcut durumu birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında CMK'nın 109. Maddesinde yer alan adli kontrol tedbirlerinden bir veya bir kaçının uygulanmasına karar verilmek suretiyle başka suçtan tutuklu veya hükümlü değilse TAHLİYESİNE karar verilmesi,
Dosyada tutuklu bulunan diğer sanıklar yönünden ise, üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, yasadaki cezalarının üst sınırı, mevcut delil durumu, henüz savunmalarının da alınmamış olması ve tüm dosya kapsamına göre bu
aşamada TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA karar verilmesi,
Kamu adına talep ve mütalaa olunur."

whatsapp-image-2024-08-19-at-14-26-21.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr