SGK 'salgın ödemesini' kesince özel hastaneler: Zarar ederek hasta bakamayız

SGK 'salgın ödemesini' kesince özel hastaneler: Zarar ederek hasta bakamayız
Koronavirüs salgını döneminde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özel hastanelere salgın bakım hizmeti ödemeleri yapmıştı. Bugün SGK’den yapılan açıklamada ödemelerde salgın öncesi döneme dönüldüğü bildirildi.

Özel hastaneler, 30 Haziran itibarıyla indirimli uygulamayı başlattığını duyuran SGK’ye tepkili. Özel Hastaneler ver Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, İstanbul’da salgın sürecinde yükün yüzde 40’ını özel hastanelerin çektiğini söyleyerek, bu kararın SGK’nin “Salgında ikinci dalga olmayacak” demesi anlamına geldiğini ifade etti.

Bahat şöyle devam etti:

SGK pandemi sürecinde 'Bu fiyatı artdırdım vatandaştan fark alamazsınız' diyordu. Şimdi fiyat indiriyor, "artık alamazsınızı' da kaldırmıyor. 9 Temmuz'da diyor ki, 'ayın 30'undan itibaren bu şekilde ödeyeceğim'. Siz hastaya bakmışsınız, tedavisini yapmışsınız indirimi geçmişe dönük yapıyor. Bu Anayasaya'ya, insan haklarına, ticaret hukukuna aykırı bir işlem."

SGK, koronavirüs salgını öncesinde özel hastanelere yoğun bakım için günlük 230 lira, hasta yatışı için ise 43 lira veriyordu. Salgın süreci sonrası hasta yatışı için 650 liraya, yoğun bakım içinse 1200 liraya çıkmıştı.

“Sürekli zarar ederek hasta bakamayız”

Bahat, koronavirüs hastaları için artık özel sektörün bir tercih olmadığını belirtip “Geldiğinde cebinden de ödemeyecek çünkü özel sektör bu fiyatlara alamayacak. Sürekli zarar ederek hasta bakamayız” diye konuştu.