Sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz

Sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta tören ve etkinlikler düzenlenecek.

İstanbul’da Taksim, Dolmabahçe ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda anma törenleri gerçekleştirecek. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk için Dolmabahçe Camii’nde mevlit okutacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, mevlitten sonra Üsküdar Karacaahmet Sultan Cemevi’nde birlikte lokma dağıtacak.

Resmi törenler saat 09.05'te

Ankara’da devlet erkânının katılacağı Anıtkabir’deki resmi tören, saat 09.05’te bir dakika süren siren sesi eşliğinde başlayacak. Ardından, İstiklal Marşı okunacak. Yurttaşlar Anıtkabir’i saat 22.00’ye kadar ziyaret edebilecek. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ise, saat 14.15’te Atatürk ve tüm Kurtuluş Savaşı kahramanları için Hacı Bayram Camii’nde mevlit okutacak. Türk Hukuk Kurumu (THK) ise, 10 Kasım’da Ulus’taki 1. Meclis önünde “Atatürk’e Bağlılık Buluşması” gerçekleştirecek. Buluşma, saat 13.00’te başlayacak. 

Siyasiler mesaj yayımladı

Siyasiler yayımladıkları mesajlarla, Atatürk’ü andı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mesajında, “Bugün, yas tutma ya da yakınma günü değil. Bilakis Meclisimizin ilk başkanını, istiklal mücadelemizin önderini, devletimizin kurucu liderini anlamak, ideallerini anlatmak için fırsat günüdür” ifadelerini kullandı. Atatürk’ü rahmet ve şükranla andığını, aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, mesajında özetle “İlhamımız, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan ulu önder Atatürk’ün ‘Milletin kayıtsız şartsız egemenliği’ anlayışına dayalı devrimci fikirleridir” dedi. 

Etiketler :