Kızını istismar ederken yakalanan babadan mide bulandıran savunma

Kızını istismar ederken yakalanan babadan mide bulandıran savunma
Bursa'da Gökmen K, 15 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunurken jandarma tarafından yakalandı. Ağlayıp, "Bir daha böyle bir şey yaşanmayacak komutanım" dedi. Tutuklanan Gökmen K'nin avukatı da "Mağdurun 15 yaş üstü olması nedeniyle rızası olabilir" dedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Nisan 2023'te devriyeye çıkan jandarma, park halindeki araçta 44 yaşındaki Gökmen K'nin 15 yaşındaki kızı R.K'ye cinsel istismarda bulunurken yakaladı.

Jandarmayı karşısında gören Gökmen K, "Ne yaptım? Allah benim belamı versin komutanım. Bizi bırakın, gidelim. Bir daha böyle bir şey yaşanmayacak" diyerek ağladı.

"DAHA ÖNCE DE GETİRİYORDU SONUNDA YAKALANDIK"

Olayın ardından mağdur kız pedagog eşliğindeki ifadesinde, "Babam, 'Başka kadına gideceğim' diyerek bana baskı yapıyordu. Ailemin dağılmasından korktuğum için oral ilişki teklifini kabul ettim. Daha önceden beni otomobil ile boş tarlaya getiriyordu. Sonunda yakalandık" dedi.

Gökmen K. tutuklansa da R.K'nin savcılık soruşturmasında "İfadem doğru değil" şeklinde ifadesini değiştirmesi ile tahliye edildi.

AVUKATININ SAVUNMASI: 15 YAŞINDAN BÜYÜK RIZASI OLABİLİR

İnegöl 2. Ağır Ceza'da görülen davanın duruşmasında Gökmen K'nin avukatı Sedat Gülen'den akıl almaz bir savunma geldi. Gülen, olay doğru olsa bile kızın 15 yaşından büyük ve rızası varsa suç oluşturmaz dedi. Gülen şunları sarf etti:

"O gün müvekkilim fermuarını çekerken görüldüğü için bu suçlama ile karşı karşıya kalmıştır" dedi. Avukat Gülen, "Kızı, gerçeği daha sonra söyledi. Ayrıca böyle bir olayın olduğu düşünülürse, mağdurun 15 yaşından büyük ve rızasının olması dikkate alındığında suç oluşturmaz. Bu nedenle müvekkilimin beraatini talep ediyorum"

"FERMUARINI ÇEKİP KIZININ KAFASINI KALDIRDI"

Tanık olarak dinlenen jandarma görevlileri şüphe üzerine baktıkları otomobilde sürücü koltuğunda oturan Gökmen K'nin kendilerini görünce fermuarını çekip yanındaki kızın kafasını geri kaldırdığını söyledi.

Görevliler, "Şu anda sanık olan kişiye, 'Ne oluyor?' diye sorduğumuzda, 'Ne yaptım. Allah benim belamı versin komutanım. Bizi bırakın, gidelim. Bir daha böyle bir şey yaşanmayacak" diyerek ağladı. Kızı da ailesini terk etmemesi için babasının isteği ile ilişkiye girdiğini söyledi" diye konuştu.

TUTUKLANDI! MAHKEME: KIZ BASKI İLE İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Mahkeme heyeti, Gökmen K'nin akrabalarının tanık olarak dinleyip kız çocuğunun devlet korumasına alınmasına karar verdi. Kızın baskı altında ifadesini değiştirdiği yönünde değerlendirme yapan heyet, babanın tekrar tutuklanmasına karar verdi.

Gökmen K bu sefer tutuklu çıktığı ikinci duruşmada savcı, R.K.'nin ilk ifadesi, tanık olarak dinlenen jandarmaların ifadeleri, sanığın kızına barajı seyrettirmek için aracı park ettiğini söylemesine rağmen otomobilin ormanda bulunduğuna dikkat çekti.

Gökmen K. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 39 yıla kadar hapis cezası istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, karar vermek için duruşmayı erteledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Vekili ile Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden bir avukat da son duruşmaya müdahil olarak katıldı.

Kaynak:DHA