İktidarın ağaç düşmanlığı bu sefer Şile'de kendini gösterdi: 30 bin ağaç yok edilecek

İktidarın ağaç düşmanlığı bu sefer Şile'de kendini gösterdi: 30 bin ağaç yok edilecek
Şile’nin Tekeköy mevkiine yapılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşlar çağrıda bulundu.

Şile’nin Tekeköy mevkiine yapılmak istenen taş ocağı için yaklaşık 30 bin ağacın yok edileceğini söyleyen yurttaşlar yarın yapılacak toplantıya çağrıda bulundu.

Köylüler tarafından yapılan çağrıda, "7 Kasım'da firma tarafindan düzenlenecek olan Halk Bilgilendirme Toplantısı`nda bizleri yalnız bırakmayın! Taş ocağı projesine dur diyelim" denildi.

Bölgedeki taş ocağı yapımına dikkat çekmek için ayrıca sosyal medyadan ‘Şile’ye sahip çık’ etiketiyle çok sayıda paylaşımda bulunuldu.

Orman adeta talan edildi

Öte yandan İBB Meclisi'nin CHP'li Üyesi ve inşaat mühendisi İbrahim Doğan, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada projeye tepki göstermişti.

Doğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu alan yaklaşık 90 hektarın üzerinde. Kuzey Ormanları yeni yapılan yol ile birlikte adeta yok ediliyor, yol nedeniyle de dolgu ve stabilize malzemeye ihtiyaç duyuyorlar. Bu malzeme de orman içinde açılacak tesis ile giderilecek. İktidar müteahhit mantığıyla ülkeyi yönetirken, bu bölgede birçok taş ocağı ve kırma taş tesisine ‘ÇED gerekli değildir' raporu verildi. Devamında da orman adeta talan edildi.”

Etiketler :