İbrahim Ay'ın ailesi: Savcı, belediye başkanı, gazeteci üçgeninde bir kumpas var

İbrahim Ay'ın ailesi: Savcı, belediye başkanı, gazeteci üçgeninde bir kumpas var
Gaziantep Gazeteciler Cemiyet’i Başkanı İbrahim Ay’ın cinayete azmettirmek suçundan tutuklanmasına dair halktv.com.tr'ye konuşan eşi gazeteci Meral Ay, “Bizimle yıllardır nasıl savaşacaklarını bilmiyorlar. İbrahim, idealist bir gazeteci. Yaşananların kumpas olduğu çok belli” dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Ay'ın gazeteci Mahmut Özkılıç’ın vurulmasına olayında azmettirici olduğu gerekçesiyle hakkında hazırlanan iddianamedeki detayları halktv.com.tr gündeme getirmişti.

İddiaların ardından halktv.com.tr'ye ulaşan İbrahim Ay'ın eşi gazeteci Meral Ay, iddianamenin ve sürecin kumpas olduğunu iddia ederken 2018’den bu yana Ay ailesi hakkında tehlikeli bir süreç işletildiğini belirtti.

Vurulan Mahmut Özkılıç’ın daha önce kendileriyle çalıştığını aktaran Ay, “İbrahim, o evlenirken maddi manevi destek oldu” dedi.

Medyada “İbrahim Ay gazeteci dövdü” diye çıkan haberler hakkında da konuşan Ay, “O kişi deli raporu olan biri. Boynunda, İbrahim’in kız kardeşi hakkında ağır iftiralar içeren bir tabelayla geziyor. İbrahim ilk önce uyarıyor, ‘Bunu sen yapmıyorsun, sana paranı kim veriyor söyle’ diyor. Ardından bu olay gerçekleşiyor” derken yaşanan süreçte olayların çarpıtıldığını belirtti.

Ay, “İbrahim’in kardeşi bu olaydan iki ay sonra hayatını kaybetti” dedi.

Olayın 2018’de gerçekleştiğini aktaran Ay, ‘kumpas olarak’ adlandırdığı sürecin de tam olarak bu görüntülerin 2021 yılında servis edilmesiyle başladığını aktardı.

Ay'ın aktardığına göre Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu hakkında Ay ailesine ait gazetelerde yolsuzluk haberlerinin çıkmasının ardından, Tahmazoğlu, 18 ayrı şikayette bulundu fakat tüm soruşturmalar takipsizlikle sonuçlandı.

Ay, “Tahmazoğlu hakkında sayısız yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığına rağmen şikayet olmasına rağmen bir tane soruşturma açılmadı” dedi.

Meral Ay’a göre yapılan haberlerin ardından Tahmazoğlu, kentteki itibarını kaybetti.

Tahmazoğlu’nun kentteki savcı ve hakimlerle arasının iyi olduğunu söyleyen Ay, “Tahmazoğlu hakkında yolsuzluklara dair bir tane soruşturma açılmadı. Eski bakan Fatma Şahin’in belediyesi hakkında bile sayısız soruşturma açıldı” diyor.

İbrahim Ay’ın azmettirmesiyle vurulduğu iddia edilen Mahmut Özkılıç’la olan ilişkilerinin Ali Yener’in 15 Temmuz ile ilgili paylaşımlarının ardından bozulduğunu anlatan Ay, “Ali Yener’in paylaşımını ‘Kanımız dondu’ manşetiyle haber yaptık. Ardından Yener tutuklandı. Bir süre sonra serbest kalıp Özkılıç’ı Ayvalık’a çağırıyor. ‘İbrahim Ay’ın ekibini dağıt, istediğin yerde gazete kur’ teklifinde bulunuyor” dedi.

Bu süre içerisinde Özkılıç’ın lüks bir ofiste gazete kurduğunu ve kendi gazetesinde Tahmazoğlu’nu öven haberler yaptığını iddia eden Meral Ay, “Cezaevinden gelen ve soruşturmanın seyrini değiştiren itiraf mektubuyla, kavga görüntüleri art arda servis edildi” diyor.

İbrahim Ay’ın tutuklandığı gün yanında olduğunu söyleyen Meral Ay, savcının, hiçbir soruşturma olmayan ‘kavga görüntülerini gerekçe göstererek’ İbrahim Ay’a, “Senin şiddet gösterme potansiyelin var” diyerek tutuklu yargılama talebinde bulunduğunu söyledi.

Ay, yaşananların belediye başkanı, savcı ve gazeteci üçgeninde kurulan bir kumpastan ibaret olduğunu öne sürdü.

Ne olmuştu?

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın ‘cinayete azmettirmek’ suçundan 28 Haziran günü tutuklanmasının ardından hazırlanan iddianamede, Ay’ın, Gaziantep’te görev yapan Mahmut Özkılıç'ı ‘vurması’ için bir grupla anlaştığı belirtilmişti.