Gergerlioğlu Halk TV canlı yayınında açıkladı! Gelsinler, buyursunlar beni Meclis'ten alsınlar

Bugün milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Halk TV'de canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu, "Gelsinler, buyursunlar HDP toplantı odasındaki yerimden beni alsınlar. Ama bunun bir bedeli olur' dedi.

Hala Meclis binasında olan Gergerlioğlu oradan bağlandığı yayında "Polisin beni zorla çıkarma yetkisi var. 1994 yılını hatırlatırım. Bunun bir bedeli var.  Gelsinler, buyursunlar beni HDP toplantı odasındaki yerimden alsınlar. Bu dünya gözünde elbette pek hoş olmaz" diye konuştu.

Gergerlioğlu, Meclis Başkanı'nın bugün kararın okunmasını dönem sonuna bırakabileceği halde, bunu tercih etmediğini söyleyerek, bugün yaşananların Berberoğlu'ndan sonra ikinci bir skandal olduğunu vurguladı.

Gergerlioğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Bir haberi retweet ettiğim için"

Herkes bunun siyasi bir karar olduğunda müttefik. Her farklı kesimden insanlar bunun siyasi bir karar olduğunu söylüyor. Benim bir şeyi anlatmama ıspat etmeme gerek yok. İnanılmaz hukuksuz bir karar, gülünç bir karar, trajik bir karar. Yayında olan haberi retweet ettiğim için bana bu ceza verildi. Haber hakkında bir erişim kararı yok, haber hakkında bir soruşturma yok. Haber hala yayında. Retweet'ten başka bir kişiye soruşturma yok. Ama retweet eden bir tek bana 2.5 yıllık terör örgütü propagandası cezası var. İçeriğine bakan herkes, şiddet övgücünün olmadığını görür. Bana bu ceza insan hakları anlayışıma verilen bir cezaydı. Öncesinde 27 yıllık uzman doktorluk hayatım, Kürt meselesindeki çözüm öneren paylaşımlardan oldu. Bu paylaşımlarımdan biri nedeni ile de cezalandırıldım. Bu paylaşımım t24'deki "Devlet adım atarsa barış 1 ayda gelir" yönündeki bir demeç nedeni ile cezalandırıldım.  İnanılmaz şaşırdım. İstinafta bu karar bozulur dedim ama dosya hiç okunmamış, karar aynı devam etti. Yargıtay'a geldi. Yargıtay'da da milletvekiliydim o sırada. Jet hızında, 1 ay içinde Yargıtay Başsavcısı ceza istedi. Bu normalin çok dışında bir olaydır. Ve 1 yıl içinde cezam onandı.  Bakın IŞİD sanıklarının 4.5-5 yıldır Yargıtay'da hiçbir işlem görmüyor. 

"Berberoğlu'ndan sonra ikinci bir skandal"

Bana verilen karar bire karşı 4 oyla karar onandı. Meclis'e geldi. Meclis'te de Meclis Başkanı aslında dönem sonuna bırakabilirdi bu kararı. Çünkü çok tartışmalı, çok hukuksuz bir karardı, çok siyasi bir karardı. Ama bunu tercih etmedi, hemen okumayı tercih etti. Biz Anayasa Mahkemesi'ne de başvurmuştuk. Sayın Enis Berberoğlu kararı da vardı. İkinci bir skandal yaşanacağı çok açık.