Fırın Çalışanından Heimlich Manevrası! 4 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kurtardı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde boğazına şeker takılan çocuk, fırın çalışanının uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde boğulmaktan kurtuldu. Fırın çalışanının çocuğu kurtarma anı güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi.

Esentepe Mahallesi Ağadere Caddesi'ndeki fırına ekmek almaya gelen bir kadının 4 yaşlarındaki erkek çocuğunun boğazına şeker kaçtı. Durumu fark eden kadın panikledi, ancak işletme çalışanlarından Recep İslam, Heimlich manevrası uygulayarak şekeri çıkarmayı başardı.

Bu arada olay anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İslam, olay anında çocuğun davranışlarının tuhaf olduğunu fark ettiğini belirterek, "Sonra kadın bağırmaya başladı, nefes alamadığını söyledi. Önce su istedi, hemen verdim. Ancak daha sonra fark ettim ki, gerçekten nefes alamıyordu. Hemen çocuğa Heimlich manevrası uygulamaya başladım ve şükürler olsun ki başardım. Şekeri boğazından çıkarmayı başardık. Allah'a şükürler olsun, kurtardık." şeklinde konuştu.

İslam, bu tür bir durumla ilk defa karşılaştığını belirterek, Heimlich manevrasını videolardan izleyerek öğrendiğini ve bu tür acil durum müdahalelerinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurguladı.

İslam, o sırada elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, "Eğer ben olmasaydım, büyük ihtimalle boğulacaktı çünkü o anda burada kimse yoktu. Annesi sırtına doğru vurarak yardım etmeye çalıştı, ancak bilmediği belliydi." şeklinde konuştu.

hljflwgjoekpdiv7i9wkbq.webp

Etiketler :