Bu illerde yaşayanlar dikkat: Yarın okullar tatil!

Bu illerde yaşayanlar dikkat: Yarın okullar tatil!
Kar ve soğuk hava Türkiye'yi etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı yüzünden 24 Şubat Pazartesi günü bazı illerde okullar tatil edildi.

Kar yağışı Türkiye'nin birçok ilinde etkisini artırırken bazı illerde eğitime ara verildi. İşte o iller:

SAMSUN

Samsun'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 24 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün uyarılarına göre, kentte etkisini sürdürecek kuvvetli kar yağışı nedeniyle buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceğinin değerlendirildiği aktarıldı.

Açıklamada, tedbir amaçlı Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, Müftülüğe bağlı ihtiyaç odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim-öğretime 24 Şubat Pazartesi günü 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Kamu kurumlarında görevli hamileler, engelliler, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden annelerin de 1 gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

aa-20250223-37141007-37141004-samsunda-kar-yagisi-11zon.jpg

BARTIN

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre il genelinde kuvvetli kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu belirtildi.

Bu doğrultuda yarın il genelinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile halk eğitim, özel öğretim, gündüz bakımevleri ve Kur'an kursları) eğitime ara verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel ile çocuğu kreşe veya anaokuluna devam eden kadın personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır. Verilen hizmetin niteliği gereği 7/24 esasına göre çalışan kurumlarımızda hizmetlerin aksamaması için birim amirlerince gerekli değerlendirme yapılıp tedbir alınacaktır."

aa-20250223-37139418-37139414-duzcede-kar-yagisi-11zon.jpg

KASTAMONU/İNEBOLU

Kastamonu'nun Abana, Araç, Bozkurt, Çatalzeytin, Deverkani, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu ve Küre ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İnebolu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre ilçede kar, don ve buzlanma beklendiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle ilçede 24 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildiği, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

aa-20250222-37135609-37135605-kastamonuda-kar-yagisi-ulasimda-aksamaya-neden-oluyor-11zon.jpg

AMASYA'DA TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Amasya’da etkili olan kar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklıklarının düşük seviyelerde seyretmesi ve buzlanma riski nedeniyle Amasya Valiliği, taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Valiliğin yaptığı açıklamada, “Hava sıcaklıklarının düşük seviyelerde seyretmesi ve buzlanma riski nedeniyle; ilimiz genelinde taşımalı eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilerimiz için 24 Şubat Pazartesi Günü (Yarın) 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Taşımalı eğitim sisteminden yararlanmayan tüm öğrencilerimiz için eğitim faaliyetlerine devam edilecektir” denildi.

4 İLDE DAHA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bu iller dışında Zonguldak, Ordu, Rize, Sinop merkez ve Gerze, Ayancık, Boyabat, Durağan ve Türkeli ilçelerinde de eğitim öğretime yarın için ara verildiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)