Diyarbakır Valisinin “Amedspor” Yanıtına Tepkisi Sosyal Medyada Gündem Oldu

Diyarbakır’ın yeni Valisi Murat Zorluoğlu, Cuma namazı sonrası bir çocuğa hangi futbol takımını tuttuğunu sordu. “Amedspor” yanıtını alınca tepkisi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Temmuz’da imzaladığı kararnameyle atanan beş vali arasında yer alan Murat Zorluoğlu, Ulu Cami’de namaz kılmak için yurttaşlarla bir araya geldi.

Zorluoğlu, namaz sonrası bir çocuğa “Hangi takımlısın?” diye sordu. Çocuktan “Amedspor” yanıtını alan Zorluoğlu’nun, “Başka?” şeklindeki tepkisi sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı.

TEPKİLER SOSYAL MEDYADA BÜYÜYOR

Zorluoğlu’nun çocukla olan diyalogu, sosyal medya kullanıcıları arasında geniş bir tartışma başlattı.

Birçok kullanıcı, Zorluoğlu’nun Amedspor cevabına verdiği tepkiyi eleştirerek, bu tavrın Diyarbakır’daki hassasiyetleri gözetmediğini savunarak ırkçı olduğunu belirtti.

ZORLUOĞLU’NUN USULSÜZLÜK GEÇMİŞİ

Zorluoğlu’nun yeni görevi öncesinde Van Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştu. 2017-2018 yıllarında Van’da kayyım olarak görev yapan Zorluoğlu, yüzlerce çalışanın işine son verdiği ve Sayıştay raporlarında usulsüzlüklerle anıldığı dönemle hatırlanıyor.

Ayrıca, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde lüks makam odası ve kamu kaynaklarını kötü yönetme gibi eleştirilerle gündeme gelmişti.