Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dolar açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'yi füze ile vuracağını ima eden dünkü açıklamasının ardından sert yükselişle tarihi zirvesini gören, dolar/TL hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'yi füze ile vuracağını ima eden dünkü açıklamasının ardından sert yükselişle tarihi zirvesini gören, dolar/TL hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Erdoğan konuşmasında "Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan döviz kurlarındaki artışın mantıklı, makul hiçbir izahının olmadığını ve ekonomide emin adımlarla yola devam ettiklerini belirterek Türkiye’nin döviz kuru üzerinden terbiye edilemeyeceğini söyledi.

Erdoğan, Başkentray Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Ekonomide aktif rol oynayanlar, finans sektörünün içinde olanlar eğer Suriye’deki bu gelişmeleri bahane ederek ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız yanlış yaparsınız. Bunları gayet iyi biliyoruz. Yeri geldiğinde bunun hesabını verir, bunun bedelini ödersiniz. Döviz kurlarındaki artışın makul, mantıklı, işin kitabına uygun bir izahı yok” dedi.

Küresel ekonomide kırılganlığa yol açacak herhangi bir gelişmenin haberini almadıklarını da belirten Erdoğan “hiç endişe etmeyin, Türkiye yoluna devam ediyor, bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler” dedi.

TL son bir aylık süreçte yaklaşık yüzde 7 değer kaybı ile rublenin ardından dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi konumunda.

Analistler TL’deki değer kaybını iç siyasi gelişmeler, yüksek enflasyon ve yüksek cari açığın oluşturduğu makro dengesizlikler, jeopolitik endişeler ve küresel risk iştahına bağlıyorlar.

Etiketler :