Çocuklara gündelik yaşam becerileri atölyesi düzenlendi

Çocuklara gündelik yaşam becerileri atölyesi düzenlendi
Osmangazi Belediyesi, çocukların gündelik yaşamda öz bakımları için ihtiyaç duyduğu her türlü bilgi ve beceriyi öğrenebilmesi için “Gündelik Yaşam Becerileri Atölyesi” düzenledi.

Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi'nde açılan Gündelik Yaşam Becerileri Atölyesi'nde eğitim gören çocuklar, hayatın temel becerilerini öğreniyor.

68ea9c02-10d6-49ee-8136-ecfc68bd8499-w.jpg

78 ÇOCUK EĞİTİM ALDI

Atölyede eğitim gören 78 çocuk, hijyen eğitimi, ayakkabı bağlama, dikiş dikme, kıyafet katlama, dolap içi düzenleme, çamaşır asma, ütü yapma, nevresim değiştirme ve yatak toplama, basit yemekler yapma, günlük temizlik işleri, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı edinme, sofra düzenleme ve adabını öğrenme, farklı kültürlerin yemeklerini tanıma, basit ilk yardım kuralları, haklarını bilme ve koruyabilme, mülkiyet kavramı ve renk kombinasyonu sağlama gibi konularda eğitim alıyor.

HAYATA DAİR BECERİLER EDİNDİLER

Atölyenin dört hafta sürdüğünü belirten eğitmen Neşe Öztürk, çocukların öz bakım becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. "Verdiğimiz eğitimlerle çocukların günlük yaşantılarında ihtiyaç duyacakları her şeyi öğretiyoruz," diyen Öztürk, çocukların kıyafet ütüleme, katlama, çamaşır asma ve nevresim değiştirme gibi işlerde beceriler kazandığını ifade etti.

96a20091-b11c-49bb-9ff0-a78f5f561225-w.jpg

1. VE 4. SINIFLARA EĞİTİM VERİLDİ

Öztürk, "Buraya geldiğinde öz bakım becerisini hiç bilmeyen çocuklar vardı. Verdiğimiz eğitimlerle onlara ihtiyaç duydukları her şeyi öğrettik. Burada 1. ve 4. sınıf arasındaki çocuklara eğitim veriyoruz. Çocuklar çok mutlu," dedi.

Kaynak:ANKA

Etiketler :