CHP'li Adıgüzel Datça yangını için 'Şu anda bir müdahale yok' dedi

Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesinin Kocadağ mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. CHP'li Adıgüzel, “Gece görüşlü helikopterlerin hayata geçirildiğini söyledi Bakan. Buradayız, hava karardı ve görüyoruz ki bütün çalışmalar durdu. Ne yazık ki şu anda bir müdahale yok” dedi.

Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nin Kocadağ mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Akşam saatlerinde de rüzgârın etkisini sürdürdüğü bölgede yangına müdahale sürüyor.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, yangın dolayısıyla Mesudiye Mahallesi'nin üst kısmındaki ormanlık alanda bulunan 20 evin tahliye edildiğini söyledi. Bu evlerden ikisinin zarar gördüğünü aktaran Çoban, ayrıca 1'i orman işçisi 5 kişinin yaralandığını kaydetti.

Öte yandan DHA'nın aktardığına göre, Hayıtbükü Koyu'na yaklaşan alevler sahildeki evlere 200 metre kala paralel olarak ilerledi. Hayıtbükü'nde tek katlı müstakil taş evin çatısına sıçrayan alevlere köylüler, tankerlerle getirdikleri su ve hortumlarla müdahalede bulundu. Alevler evi tamamen sarmadan söndürüldü. Ayrıca, Döşemealtı mevkisindeki inşaat halindeki bir bina ile Hayıtbükü Koyu yakınlarındaki 4 ev yangında kısmen zarar gördü. Bu evlerde kalan toplam 15 kişi alevler ulaşmadan kısa bir süre önce tahliye edildi.

CHP'den tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Muğla’nın Datça ilçesinde devam eden orman yangına ilişkin, “Gece görüşlü helikopterlerin hayata geçirildiğini söyledi Bakan. Buradayız, hava karardı ve görüyoruz ki bütün çalışmalar durdu. Milletvekili arkadaşlarımız bütün alanı defalarca gezdiler, Bakan’la ve kamu yetkilileriyle defalarca iletişim kurdular. Helikopterlerin kullanılacağı söyleniyor. Buradayız, bekliyoruz ama arkamızda görüyorsunuz ormanlarımız yanıyor. Ne yazık ki şu anda bir müdahale yok” dedi.

'Ne yazık ki şu anda bir müdahale yok'

Adıgüzel, şöyle konuştu:

Öğlen vakti Datça Hayıtbükü bölgesinde başlayan yangın hala sürüyor. Ormanlarımız yanıyor, yüreğimiz yanıyor. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediye başkanlarımız bütün imkanlarıyla seferber olmuş durumdalar. Önceliğimiz, vatandaşlarımızın canını koruyabilmek. Bu arada tabiatı, doğayı, canlıları da kurtarabilmek için herkes elinden geleni yapıyor. Sayın Tarım Bakanı da burada. Biz, defalarca uyarlımızı yaptık. Uyarılar yetmedi. Geçmişten ders almamız lazım. Bu ormanlar bizim akciğerimiz, burada yaşayan canlılarla paylaştığımız en önemli varlıklarımız dedik. Geçmişten ders alalım, bütün önlemleri bu doğrultuda alalım istedik.

Gece görüşlü helikopterlerin hayata geçirildiğini söyledi Bakan. Buradayız, hava karardı ve görüyoruz ki bütün çalışmalar durdu. Milletvekili arkadaşlarımız, bütün alanı defalarca gezdiler, Bakan’la ve kamu yetkilileriyle defalarca iletişim kurdular. Helikopterlerin kullanılacağı söyleniyor. Buradayız, bekliyoruz ama arkamızda görüyorsunuz ormanlarımız yanıyor. Ne yazık ki şu anda bir müdahale yok. Hepimiz dua ediyoruz; rüzgar azalsın, yangın kontrol altına alınsın.