Celal Şengör Gözyaşları İçinde Anlattı!

Prof. Dr. Celal Şengör, Halk TV'de Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programında gözyaşları içinde Mustafa Kemal Atatürk'ü anlattı... Onun nasıl bir lider olduğunu anlatan dedelerinin de bu vefa borcunu kendisine aktardığını anlatan Şengör'ü gözyaşlarını tutamadı.

Celal Şengör Halk TV'de Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programında, gözyaşları içinde Atatürk'ü anlattı. Şengör, gözyaşlarını tutamadığı programda şunları söyledi:

"Bakın benim 2 dedem, "Biz vatan kaybetmiş insanlarız. Atatürk bize bir vatan hediye etti. O vatana sahip çıkalım" derdi. Bakın biz bu vatanı bu çocuklara bırakacağız. Anneler babalar unutmayın Atatürk'ü hatırlayın hatırlatın. Biz bu vatanı ne şartlarda kazandık. Vatanımızı içinde kaçılan değil, özlenen bir yer haline getirelim."

"BİR SÜRÜ KAFASIZ YÜZÜNDEN"

Bir sürü kafasız yüzünden biz gençlerimizi kaybediyoruz. Benim hocam hademenin oğluydu. Benim hanımım onu ne zaman görse 'İngiliz Lordu' gibi derdi. Ben onunla konuşurdum. 'O Atatürk bize burs verdi bizi okuttu. O bize bu vatanı cennet gibi bıraktı' derdi.

...

Atatürk iktisadi ve kültürel bir gelişmeyle taçlandırılmamış zafer boş zaferdir. Bize Kültür Müdürlüğü lazımdı demiş bir lider Atatürk. Atatürk'ün dedikleri hayat ansiklopedisi gibi. Çünkü Atatürk, Anadolu köyünün ne halde olduğunu biliyor. Bizimkiler Türk olduğunu hatırlamıyor. O köylerin ne halde olduğunu biliyordu. Anadolu halkının karnı kurtçuklarla doludur. O kurtçuk şnsanı yer bitirir. O kadar çok sakat hasta vardır ki oralarda. Anadolu insanının ne halde olduğunu bilen bir liderdi. Türk olduğunu bilen bir liderdi. "

Kaynak:halktv.com.tr