Bayram tatili dönüşü başladı, kilometrelerce kuyruk var

Bayram tatili dönüşü başladı, kilometrelerce kuyruk var
Kurban Bayramı tatili için çeşitli kentlere seyahat eden tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. Tatillerini geçirdikleri Bodrum, Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerinden araçlarıyla hareket eden tatilciler, Muğla-Antalya karayolunda yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Kurban Bayramı tatili için çeşitli kentlere seyahat eden tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. Tatilciler, kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaca ünlü turizm bölgelerine sahip Muğla yoğun talep gördü. Muğla’ya, tatil boyunca yaklaşık 3 milyon yerli turistin geldiği belirtildi. Otel, apart ve pansiyonların yanı sıra çadırlarda konaklayan tatilciler, bu sabahtan itibaren memleketlerine dönmek için yola çıktı. Tatillerini geçirdikleri Bodrum, Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerinden araçlarıyla hareket eden tatilciler, Muğla-Antalya karayolunda yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Kocaeli'de araç yoğunluğu arttı

bayram2.jpg

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil bölgelerinde geçirenlerin İstanbul'a dönüşte oluşturduğu yoğunluklar başladı. TEM yolu İzmit geçişinde Gültepe ve Korutepe tünellerinin de yer aldığı Bekirdere Viyadüğü ile Daniş Koper Viyadüğü arasındaki kısımda, yolun 2 şeride düşmesi sebebiyle yoğunluk oluştu. Sürücüler, yoğunluk yaşanan yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi 15 dakikada geçebiliyor. TEM yolu üzerinde sürekli devriye gezen polis ekipleri, trafikte herhangi bir aksama olmaması için çaba gösteriyor. Araç yoğunluğunun gece saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.

Tekirdağ-İstanbul yolu da yoğun

Tatilciler, Tekirdağ -İstanbul yolunda yoğunluk oluşturuyor. Trafiğin aksamadığı fakat yoğun olduğu yolda bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil yerlerinde geçiren vatandaşların Tekirdağ-İstanbul arasında bulunan 115 kilometrelik yolda Yenice, Yeniçiftlik, Beyazköy ve Kumbağ mevkilerinde zaman zaman yoğunluk oluşturduğu gözlemlendi.

‘Kilit kavşak’ Kırıkkale

Kurban Bayramı tatilinin son günlerinde dönüş yoluna geçen vatandaşlar, 43 ilin geçiş güzergahı “kilit kavşak” Kırıkkale’de trafik yoğunluğuna sebep oldu. Bayram tatilini farklı şehirlerde geçirenlerin dönüş yolcuğu sürüyor. D-200 karayolunda yaşanan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

Karayolundaki bazı kavşaklar beton bariyerlerle kapatılırken ulaşımın aksamaması içinde trafik ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Trafik yoğunluğunun pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Tatilciler de dönüyor

Memleketlerine giden vatandaşların İstanbul'a dönüşü başladı. Bu çerçevede Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde tatilciler akıcı yoğunluk oluşturdu. Tatilin başlaması ile birlikte İstanbul'dan, Anadolu'ya geçişlerde yaşanan yoğunluk geri dönüşlerin de başlaması ile birlikte tam tersi yönde yaşanmaya başladı.

Vatandaşların oluşturduğu yoğunluk sebebiyle güzergahta herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için polis ve jandarma ekipleri denetimlerine devam ediyor. Ekipler, sürücüleri emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları ve takip mesafelerini korumaları yönünde uyarıyor.

Bolu Tüneli’nde de yoğunluk arttı

bayram-1.jpg

TEM yolunun Bolu geçişinde akşam saatlerinde yoğunluk arttı. Trafikte yoğunluk oluşsa da ulaşımda aksama yaşanmadı. Yolun İstanbul yönünde yoğunluk yaşanırken, Ankara yönünde ise herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Trafikteki yoğunluğun yarın da devam etmesi bekleniyor.