Barış Pehlivan 37 yaşında

Barış Pehlivan 37 yaşında
Silivri Cezaevinde tecrit koşullarında tutuklu bulunan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan 37'nci yaşına hücresinde girdi. Gazeteciler ve ailesi Pehlivan'a sürpriz bir doğum günü kutlaması gerçekleştirdi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, 4,5 aydır Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tecrit koşullarında tutuklu. Yayımladıkları Libya'daki MİT şehidine ilişkin haber sonrası gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklanan Pehlivan, bugün 37 yaşına ayak bastı.

pehlivan2.jpg
Tecrit altında tutulan Barış Pehlivan'ın arkadaşları doğum gününü kutladı. Bu fotoğraf ona bir hediye. Pehlivan kendisine bir gün sonra teslim edilen gazetede görecek.

Ailesi, arkadaşları ve gazeteciler; Pehlivan için sürpriz bir doğum günü kutlaması gerçekleştirdi.

Pehlivan için hazırlanan doğum günü kutlaması metni şöyle:

Barış Pehlivan bugün 37 yaşında.

Ömrünün son 10 yılının 2 yılını hapiste geçirdi. Cinayetten değil, yazdıklarından.

Barış Pehlivan bugün 444 aylık.

Hayatının son 120 ayının 78’inde ağır ceza mahkemelerinde yargılandı. Dolandırıcılıktan değil, haber yapmaktan.

Barış Pehlivan bugün 13 bin 515 günlük.

Yaşamının son 126 gününde tecrit altındaydı. Hapiste düzeni bozduğu için değil, onun düşüncelerine öfkeleri bitmediği için.

Barış Pehlivan bugün 324 bin 360 saatlik insan.

Son 3 bin 24 saatinde çocuğundan ayrı. Uzak yollardan değil, görmesi bile yasak olduğundan.

Annesi Barış’ı 37 yıl önce bir kez doğurdu.

O ise kendisini gazeteci olarak doğurdu. Baba olarak doğurdu. Rüzgara karşı yürüyen bir aydın olarak doğurdu. Mahkeme kürsülerinde kalemi, kağıdı, fikri savunan bir sanık olarak doğurdu. Tek kişilik bir koğuşta avlusundaki kuşlarla arkadaş olarak doğurdu.

İnsan bazen kendi doğum gününü bile unutur. Şimdi Barış’ın hürriyetini kendi hürriyeti gibi bekleyen milyonlarca insan 10 Temmuz’u hatırlıyor. Haksız yere tutuklanan fikir insanlarıyla birlikte dışarıda olmasını bekliyor.

İyi ki doğdun Barış!

Etiketler :