Niğde'de can pazarı! 14 katlı binada büyük patlama: Yaralı sayısı 16'ya çıktı
Niğde’nin Selçuk Mahallesi’nde bulunan 14 katlı bir apartmanda, akşam saatlerinde doğal gaz kaynaklı şiddetli bir patlama meydana geldi. Binanın birinci katında gerçekleşen olayda, ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı.

BİNADA BÜYÜK HASAR, ÇEVRE ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ
Niğde'nin Selçuk Mahallesi'nde meydana gelen patlamanın şiddetiyle, 14 katlı apartmanın birinci katında ve ortak kullanım alanlarında büyük çapta maddi hasar oluştu. Sarsıntının etkisiyle bina önünde park halindeki bazı araçlar, üzerlerine düşen moloz yığınları nedeniyle zarar gördü.
Olay yerine hızla intikal eden ekipler, olası bir ikincil kazayı önlemek amacıyla binanın elektrik ve doğal gaz hatlarını kesti. Ayrıca 14 katlı apartman tamamen tahliye edilerek çevrede geniş bir güvenlik şeridi oluşturuldu.

VALİ AKMEŞE: "AĞIR YARALIMIZ YOK"
Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Niğde Valisi Nedim Akmeşe açıklamalarda bulundu. Sağlık Müdürlüğü'nden alınan güncel bilgilere göre yaralı sayısının 12 olduğunu doğrulayan Akmeşe, şu ifadeleri kullandı:
"Gerek itfaiye, gerek AFAD ekiplerimiz, gerek 112 ekiplerimiz binanın önce elektrik ve doğal gaz hatlarını tamamen kesti. Onun akabinde binamız boşaltıldı. Şu anda son kontrollerimiz yapılıyor. Sağlık Müdürlüğümüzden gelen bilgi 12 yaralımız var ama Allah'a çok şükür ki hiçbirinin ağır bir durumu yok. Şu anda müşahede altındalar. Biz de birazdan hastaneye gideceğiz. Çok geçmiş olsun. Gerekli inceleme, araştırma ve soruşturma da yapılacaktır."
Hafriyat kamyonuyla kafa kafaya çarpışan aracın sürücüsü kurtarılamadı
YARALILARIN DURUMU TAKİP EDİLİYOR
Hastaneye kaldırılan 12 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin binadaki yapısal risklere karşı incelemeleri devam ederken, patlamanın kesin nedeninin belirlenmesi için teknik çalışma başlatıldı.
YARALI SAYISI 16'YA YÜKSELDİ
İlk belirlemelere göre 12 olan yaralı sayısı, 16'ya yükseldi. Niğde Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"09 Mart 2026 tarihinde saat 20.40 sularında ilimiz Merkez ilçesi Selçuk Mahallesi Kanal Boyu Gök Sokak’ta bulunan 14 katlı bir binanın 1'inci katında doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama meydana gelmiştir.
Olayın ihbar edilmesinin ardından bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık, emniyet, UMKE, MEDAŞ ve Kapadokya Gaz ekipleri sevk edilmiştir. Ekipler tarafından olay yerinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmış, patlama sonrası oluşan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülmüştür.
Yapılan ilk tespitlere göre olayda yaralanan 16 vatandaşımız Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Yaralanan vatandaşlarımızdan 3’ü yanık tedavisi amacıyla Kayseri Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi'ne sevk edilmiş olup yaralanan vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır.
ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLÜYOR
Olayın meydana geldiği bölgede arama-kurtarma, hasar tespit ve güvenlik çalışmaları ilgili kurumlarımızın koordinasyonunda titizlikle sürdürülmektedir. Patlamanın nedenine ilişkin teknik inceleme başlatılmış olup konu tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Vatandaşlarımızın güvenliği amacıyla olay bölgesinde gerekli çevre ve güvenlik tedbirleri alınmıştır.
Kamuoyunun resmi kurumlarımız tarafından yapılacak açıklamaları takip etmesi, yetkili merciler dışında yapılan bilgi ve paylaşımlara itibar etmemesi önem arz etmektedir. Olaydan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
(AA-DHA)