Yeni iddia: AKP kurmayları asgari ücret için 16 bin TL'de anlaştı, Erdoğan '17 bin TL olursa bütçeye etkisi ne olur' diye sordu

Yeni iddia: AKP kurmayları asgari ücret için 16 bin TL'de anlaştı, Erdoğan '17 bin TL olursa bütçeye etkisi ne olur' diye sordu
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda Türk-İş ve patronların asgari ücret pazarlığında üçüncü görüşme yapılacak. AKP kurmayları asgari ücretin 16 bin liraya yükseltilmesinde anlaştı. Ancak Erdoğan’ın asgari ücrete yüzde 50 civarında zam yapılması takdirde bütçenin bundan nasıl etkileneceğini sorduğu iddia ediliyor.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın haberine göre patronlar asgari ücretin artışı ile oluşacak maliyet için devletten destek beklerken görüşmelere asgari ücretli işçilerle katılan Türk-İş enflasyon karşısında yüksek bir artış bekliyor.

Hükümet kanadı ise asgari ücretin bütçeye vereceği maliyeti düşünüyor. Kulislerde konuşulanlara göre AKP kurmayları asgari ücretin 16 bin liraya yükseltilmesinde anlaştı. Ancak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete yüzde 50 civarında zam yapılması takdirde bütçenin bundan nasıl etkileneceğini merak ettiği konuşuluyor.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM MI YAPILACAK?

Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ekibine olası artışta bütçenin ne kadar zorlanacağını sorması asgari ücrete yüzde 50 civarında zam yapılacağı ihtimalini arttırdı.

Kulislerde gerekli koşullar oluştuğunda ve bütçenin zorlanmadığı takdirde asgari ücretin 17 bin civarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği ile çıkartılması bekleniyor.

İşveren temsilcileri ise asgari ücret nedeniyle girdikleri maliyet için destek bekliyor.

Olası asgari ücret tahminleri ise şöyle:

Yüzde 30: 14 bin 822 TL

Yüzde 35: 15 bin 392 TL

Yüzde 40: 15 bin 962 TL

Yüzde 45: 16 bin 532 TL

Yüzde 50: 17 bin 103 TL

Etiketler :