SON DAKİKA.... Asgari ücret için geri sayım... Beştepe'deki toplantı öncesi sürpriz görüşme

Son dakika haberi... Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zam oranında... Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını saat AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Beştepe'de yapacak. Beştepe'deki kritik toplantı öncesi Bakan Işıkhan, Türk-İş Başkanı ile görüştü. Bakan Işıkhan ve Türk-İş'ten asgari ücretle ilgili yeni açıklama geldi.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 asgari ücreti için kritik gün geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsilcileri katıldı.

Asgari ücretin 31 Aralık sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor. Toplantının ardından 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar ise şu şekilde:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira

Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira

Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira

Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira

Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Toplantının ardından asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merakla bekleniyor.

BAKAN IŞIKHAN, TÜRK-İŞ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Beştepe'deki toplantı öncesi saat 15:00 sıralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi.

Bakan Işıkhan’ı, TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Işıkhan’ın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamına dair görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Bakan Işıkhan’a yaklaşık bir saat süren toplantıda Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da eşlik etti.

BAKAN IŞIKHAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Bakan Işıkhan, Türk-İş ile görüşmesinin ardından asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Işıkhan, "Asgari ücret görüşmeleri sürüyor. Netleşince açıklama yapacağız" dedi.

BİR AÇIKLAMA DA TÜRK-İŞ'TEN

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la yaptıkları görüşmenin ardından "Rakamı şimdi söyleyeceğiz. Uzlaşırsak masada otururuz. Uzlaşamazsak biz yokuz bu işin içinde deriz, olur biter. Kimsenin vebaline girecek halimiz yok. Komisyon görevini yapıyor. Geçim şartları ortada. 15 kişi var komisyonda, biz 5'iyiz" dedi

BEŞTEPE'DEKİ TOPLANTI SONRASI GÖZLER ERDOĞAN'IN YAPACAĞI AÇIKLAMADA

Beştepe'deki toplantı sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

KULİSLERDE KONUŞULAN RAKAM

Kulislerde asgari ücret için 16 ya da 17 bin lira rakamları konuşuluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk ve ikinci toplantısında masaya herhangi bir rakam gelmemişti. Bugünkü toplantıda rakam konuşuması bekleniyor.

Etiketler :