Piyasaları Karıştıran Haber! Merkez Bankası Başkanı İstifa Mı Edecek?

Piyasaları Karıştıran Haber! Merkez Bankası Başkanı İstifa Mı Edecek?
Merkez Bankası Başkanı'nın bugün Erdoğan'la görüşeceği iddia edilmişti. Dezenformasyon Kurumu tarafından yalanlanan bu iddia sonrası gözler Erdoğan ve Erkan'da.

Piyasalar dört gözle bekliyor: Tartışmaların odağındaki isim Hafize Gaye Erkan istifa edecek mi, ya da görevden alınacak mı?

Gazete Pencere'den Tolga Balcı Gaye Erkan'ın Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında neşeli olduğunu, bir görevden alma olmadığını yazdı.

Balcı'nın haberinin ilgili bölümleri şöyle:

Kulislerden gelen bilgiye göre en azından seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaye Erkanı görevden almayacağı ifade ediliyor.

Ankara’da AKP kaynakları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın işinin başında olduğunu vurgularken piyasaları rahatsız edebilecek bir istifanın söz konusu olmadığını belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın neşeli olduğu belirtildi.

Erdoğan ve ekibinin seçim öncesi piyasalarda dalgalanmaya yol açacak bir uygulamaya girişmeyeceklerine kesin gözüyle bakılıyor.

Etiketler :