Muhasebeci 10 yıla yakın çalıştığı halı devinin 2 milyon dolarını çaldı

Muhasebeci 10 yıla yakın çalıştığı halı devinin 2 milyon dolarını çaldı
Kapalıçarşı'da faaliyet gösteren Gördes Halı Mücevherat, dolandırıldığı gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hazırlanan bilirkişi raporunda, şirkette 10 yıla yakın ön muhasebe elemanı olarak çalışan bir kişinin, bu süreçte 2 milyon doları zimmetine geçirdiği kaydedildi. Bu kişinin, anılan para ile çok sayıda mülk ve lüks araç aldığı ortaya çıktı.

Ramazan Süzen/Halktv.com.tr
Dikkat çeken dolandırıcılık olayı Beyazıt Kapalıçarşı'da yaşandı. İddiaya göre 2007 yılında Gördes Halı Mücevherat adlı işletmede muhasebeci olarak işe başlayan Serkan D., 9 yıllık süre zarfında usulsüz şekilde çalıştığı işletmeden yaklaşık 2 milyon doları hesabına aktardı.

Dolandırıcılık, şüpheli ile yaklaşık 4 yıl boyunca çalışan, işletmenin eski personeli A.Ş.'nin, işletme sahibi Y.D.'ye gelerek S.D.'nin farklı günlerde kendisine 2 bin TL, 500 Euro ve bin dolar gibi meblağlar vererek, bu paraları verdiği IBAN adresine yatırdığını söylemesi ile ortaya çıktı.

Son yıllarda ekonomik kriz yaşayan işletme, bunun sorumlusu olarak şüpheli Serkan D.'yi sorumlu tutarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

LÜKS OTOMOBİLLER VE DAİRE ALMIŞ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu tarafından yapılan incelemede, Serkan D.’nin şahsi hesabına 2011-2016 yılları arasında 969 defa da olmak üzere toplam 3.209.525,00 TL para yatırıldığı ve bu paranın yatırıldığı gün veya ertesi gün hesaptan çekildiği ortaya çıktı.

Şüphelinin işletmede çalıştığı 9 yılda sıfır kilometre BMW 5 serisi araba, Mustang Spor araba, Audi 3 Serisi arabalar satın aldığı, kendi adına ve diğer şüpheli eşi Şerife Sezen D. adına çok sayıda daire ve taşınmazlar ile son model araçlar satın aldığı kaydeildi.

DAHA ÖNCE DE BENZER BİR SUÇLAMA YAPILMIŞ
Şüphelinin daha önce de 6 ay gibi kısa bir süre çalıştığı Has Halı firmasında da usulsüzlükler yaptığı ve müşteriden tahsil ettiği 50 bin doları zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

"BABAM BANA HER ZAMAN DESTEK OLURDU"
Yapılan suç duyurusu üzerine ifadesine başvurulan şüpheli Serkan D., suçlamaları reddederek çalıştığı süre zarfında da herhangi bir usulsüz işlem yapmadığını, üzerine kayıtlı bulunan araçları aldığı paraların bir çoğunu babasından elden nakit olarak aldığını öne sürdü. Şüpheli tek erkek çocuk olduğundan dolayı ve finans işlerinden de anladığı için babasının kendisine her zaman destek olduğunu ifade etti.

Serkan D. ayrıca tanık A. Ş'ye belli aralıklarla kendisine para verdiği ve bunu bankaya yatırmasını istediği iddialarına ise o yıllarda A.Ş.'nin 13-14 yaşlarında olduğunu belirterek, "Bu yaşta bir çocuktan 3000-4000 TL parayı ATM’den yatırmasını beklemek mantıklı değildir" sözleriyle kendisini savundu.

Şüpheli avukatı da iddiaların mantıksız olduğunu belirterek, müvekkilinin iftiraya uğradığını savundu.

ŞÜPHELİ HAKKINDA RAPORU HAZIRLANDI
Şüpheli hakkında hazırlanan bilirkişi raporunda, Serkan D.'nin Akbank hesabına 09.03.2011 -28.04.2014 tarihleri arasında farklı miktarlarda 2-3 gün aralıklarla nakit olarak 3.612.266,45 TL yatırdığı bakiye kısmından tespit edildi ve bu durum bilgisine başvurulan tanık A.Ş.'nin alınan ifadesiyle örtüştüğü değerlendirildi.

Tüm bulgular ışığında hazırlanan raporun sonuç kısmında ise şu değerlendirmelere yer verildi:

"Şüpheli Serkan D.'nin Gördes Mücevherat Turizm San.Tic.Ltd.Şti isimli firmanın muhasebe bölümünde 2008-2016 yılları arasında sigortalı olarak çalıştığı, şahsın incelenen hesap hareketleri neticesinde Gördes Halı firmasından almış olduğu aylık maaşından daha yüksek tutarda 2-3 günde bir hesabına para girişi olduğu incelenen evraklardan tespit edilmiştir. Şüphelinin hesabına yatırılan tutarların ve eski eşi Şerife Sezen D. isimli şahısla birlikte edinmiş oldukları tüm mallarının hayatın olağan akışına ters olarak yüksek miktarlarda gelir sağlamış olabilecekleri ve suçtan elde ettikleri gelirlerin gayrimeşru kaynağını gizlemek sureti ile meşru bir yolla elde edildiğini göstermek için yukarıda tespit edilen tüm malların alındığı değerlendirilmiştir."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi