Merkez Bankası Başkanı hakkındaki iddialar: Seçime kadar Hafize Gaye Erkan mı, yoksa bu bir komplo mu?

Merkez Bankası Başkanı hakkındaki iddialar: Seçime kadar Hafize Gaye Erkan mı, yoksa bu bir komplo mu?
Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesi ve kendisiyle ilgili iddialara ilişkin olarak, "komplo mu" sorusunun gündeme geldiğine dikkat çekti, "Gelişmeleri yakından takip eden bir kaynağım 'Komplo filan yok' diyor; “Anne-babasının her şeyi kontrolleri altında tutmak istemesi, Başkanın da buna dur diyememesi, izin vermesi söz konusu" diye yazdı.

Yetkin, yazısında şu ifadelere yer verdi:
"Gelişmeleri yakından takip eden bir kaynağım 'Komplo filan yok' diyor; “Anne-babasının her şeyi kontrolleri altında tutmak istemesi, Başkanın da buna dur diyememesi, izin vermesi söz konusu. Siz açık verirseniz, faydalanmak isteyenler tabii ki çıkacaktır.

Bu tablo karşısında Erdoğan’ın ne olup bittiğinden habersiz olduğunu düşünmek abesle iştigal olur.

Şimdiye dek Erkan dosyası çoktan masasına konmuştur.

En akla yakın ihtimal, Erkan’ın ailesinin Merkez Bankasına erişimlerinin yasaklanıp görevine öyle devam etmesi ve bunun da kamuoyuyla paylaşılması olur. Bu durumda seçimden önce ya da sonra diye bir sorun da kalmayabilir; elbette bu nedenle TCMB bilgilerinde bir sızıntı olup olmadığının soruşturulması kaydıyla.

Ancak örneğin DEVA Genel Başkanı Ali Babacan ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’nun işin tadı iyice kaçmadan Erkan dosyasının kapatılması gerektiği yolundaki sözleri, ortaya saçılacak başka dosyaların da olabileceğini akla getiriyor.

Erkan’ın gitmesinin mi kalmasının mı seçim yolunda Merkez Bankası ve ekonomik krizden çıkış için OVP için daha az zararı dokunacağına karar verme işiyse, tek karar verici olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlı."

Etiketler :