Milyonlarca İnsanın Umudu Suya Düştü! AKP'li Dağ Böyle Duyurdu

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında maaşlarına zam yapılmasını beklerken hayal kırıklığına uğradı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı.

AKP'li Hamza Dağ, "Covid’den sonra yaşadığımız süreçte, asgari ücrette yıllık olarak taraflar bir araya gelerek süreç yürütülüyordu. Asgari ücrette yılda iki kez tarafları bir araya getirdik," dedi. Dağ, "Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim," ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında

Türk-İş'in raporuna göre, yılın henüz dördüncü ayında asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Nisan ayında açıklanan açlık sınırı 17.725 TL iken, bu rakam Mayıs ayında 18.969 TL'ye yükseldi.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, enflasyon karşısında eriyen maaşlarının yükseltilmesi beklentisi içindeydi. Ancak, Temmuz ayında herhangi bir ara zam yapılmayacağının açıklanması, bu beklentileri boşa çıkardı. Asgari ücretliler, enflasyon karşısında alım güçlerini korumakta zorlanmaya devam edecekler.