Erişim engelinin günlük maliyeti dudak uçuklattı

Instagram yasağı e-ticareti nasıl etkiler? Günlük kayıp 1,9 milyar TL. Instagram'ın kullanıcı başına elde ettiği reklam gelirinden uğrayacağı zarar ise yıllık 590 milyon dolar olabilir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Instagram'ı erişime kapattı. Bu gelişmenin e-ticareti etkileyeceği belirtiliyor.

Dünyada en büyük 5'inci Instagram topluluğuna sahip olan Türkiye'de platforma erişimin BTK kararı ile engellenmesine ilişkin Meta'ya çıkabilecek fatura da konuşuluyor.

Instagram'ın kullanıcı başına elde ettiği reklam gelirinden uğrayacağı zarar ise yıllık 590 milyon dolar olabilir.

instagram-001.jpg

CNBC-e'ye konuşan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Türkiye'de toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10'luk kısmın sosyal medyada gerçekleştirildiğini açıkladı.

rodeo-8-001.png

Ekmekçi, oluşturulan influencer trafiğiyle birlikte günlük 1,9 milyar liralık bir e-ticaret hacminin etkilenebileceğini vurgularken şöyle devam etti:

* Toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10'luk kısım sosyal medyada yapılıyor. Günde 930 milyon TL'ye denk geliyor. Platformlara trafik oluşturan influencerlarla birlikte 1,9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir. Bire bir yok olmaz ama başka zamana veya başka bir platforma kayar.

Kaynak:Cnbc-e