Emekli ve Memur Maaşları Ne Olacak? Asgari Ücreti Bilmişti Bunu da Açıkladı

Emekli ve Memur Maaşları Ne Olacak? Asgari Ücreti Bilmişti Bunu da Açıkladı
Gazeteci Cem Küçük, asgari ücretin belirlenmesinin ardından emekli ve memur maaşları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Küçük, en düşük emekli maaşını ve en düşük memur maaşının ne kadar olacağını açıkladı.

...

Asgari ücret tespit komisyonu yılın son toplantısını gerçekleştirdi. İşveren, işçi sendikası ve hükümet yetkililerinin olduğu toplantı sonrası yeni asgeri ücret belli oldu.

...

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonların beklediği asgari ücretin 17 bin 2 lira olduğunu duyurdu.

...

"Yeni miktarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz" diyen Işıkhan'a karşı olarak Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bizim talebimiz 18 bin lira ve yılda 2 kez olmasıydı" dedi.

...

ERDOĞAN: ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından asgari ücrete ilişkin paylaşım yaptı. Erdoğan, "2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

...

CEM KÜÇÜK'TEN MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI İDDİASI

2024 yılı asgari ücretinin belli olmasının arından tüm gözler emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Türkiye Gazetesi yazarı ve TGRT Haber programcısı gazeteci Cem Küçük, bu kalemlere gelecek zamlarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

...

"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 31 BİN TL OLACAK"

En düşük memur maaşının 31 bin TL olacağını söyleyen Küçük, "En düşük öğretmen maaşı 39 bin TL olacak. Polis maaşı ise 43 bin TL olacak. Daha da fazla olsun, haklarıdır. En düşük memur maaşı 31 bin TL olacak. Özellikle medya sektöründe en az bu zam kadar zam yapılmalı ve kimse mağdur olmamalı." dedi.

...

EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

Emekli maaşlarıyla ilgili aldığı bilgiyi paylaşan Cem Küçük, "En düşük emekli maaşı 11 bin 500 - 12 bin TL olacağını düşünüyorum. Emekliye %50'nin üzerinde zam yapılabilir. Prim günündeki adaletsizlik giderilecek." diye konuştu.

...

ASGARİ ÜCRETİ BİLMİŞTİ

Çalışanların merakla takip ettiği asgari ücretin yeni yılda 17 bin TL olacağını günler öncesinden söyleyen gazeteci Cem Küçük, komisyon asgari ücret için 16.000 TL rakamını belirlediği ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e 17.000 TL’nin maliyetini sordurduğunu belirtmişti.

Etiketler :