Yasak kalktı ağlar doldu: Tanesi 100 liradan tezgaha indi

Alaplı'da olta yasağının bitmesiyle Karadeniz'e açılan balıkçılar, sezonun ilk palamutlarıyla döndü. Tezgahlarda tane fiyatı 100 liradan satılan balıklar, poyrazın kesilmesiyle daha da ucuzlayacak. Balıkçılar bereketten memnun.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
Yasak kalktı ağlar doldu: Tanesi 100 liradan tezgaha indi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde olta ve çapari yasağının kalkmasıyla Karadeniz'e açılan balıkçılar, sezonun ilk palamutlarını tezgahlara taşıdı. Ortalama 400 gram ağırlığındaki palamutlar tanesi 100 liradan satışa sunuldu.

Yasak kalktı ağlar doldu: Tanesi 100 liradan tezgaha indi - Resim : 1

Alaplı'da denizlerde çapariyle avcılık yasağının 15 Ağustos'ta sona ermesiyle birlikte balıkçılar Karadeniz'e açıldı. İlk günden bol miktarda palamutla dönen tekneler, hem tezgahları hem de yüzleri güldürdü.

Yasak kalktı ağlar doldu: Tanesi 100 liradan tezgaha indi - Resim : 2

İLK GÜNDEN BEREKET VARDI

Son yıllarda Karadeniz'de palamut miktarının azaldığını hatırlatan balıkçı Tuncay Yazgan, bu yılki bolluğun sevindirici olduğunu söyledi. Yazgan, "Bugün sabah gelen balıklar bunlar. Yasak kalktı, oltacılar serbest oldu. Poyraz bol ama gene de bol balığımız var. Poyraz kesildiğinde balıklar daha da ucuzlar. Bugün tane 100 lira" dedi.

Yasak kalktı ağlar doldu: Tanesi 100 liradan tezgaha indi - Resim : 3

POYRAZ KESİLİNCE FİYATLAR DÜŞECEK

Sezonun ilk palamutlarını tanesi 100 liradan satışa sunan Yazgan, 1 Eylül'de başlayacak av sezonuyla birlikte tezgahlardaki balık miktarının daha da artacağını belirtti.

Balıkçılar, ilk günlerdeki bolluğun bereketli bir sezonun habercisi olduğunu vurguluyor.

(DHA)

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Zonguldak Balık