Göle giren 2 kardeşten acı haber geldi
Serinlemek için göle giren 18 ve 24 yaşındaki iki kardeşten acı haber geldi. Çocuklarını kurtarmak isterken boğulma tehlikesi geçiren babanın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Van'ın Tuşba ilçesinde serinlemek için göle giren 2 kardeş yaşamını yitirdi.
Amik Kalesi civarında göle giren 18 yaşındaki S.A. ile 24 yaşındaki M.A. bir süre sonra suda çırpınarak gözden kaybolmaya başladı. Onları kurtarmak için suya atlayan baba S.A. boğulma tehlikesi geçirdi.
İhbarın ardından olay yerine Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisi ve 112 Acil Sağlık personeli yönlendirildi.
Çevredeki vatandaşların yardımıyla sudan çıkarılan baba ve 2 oğlu, ambulanslarla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezine kaldırıldı.
2 KARDEŞ HAYATINI KAYBETTİ
Yapılan müdahalelere rağmen 2 kardeş hayatını kaybetti. Babanın tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi.
Ekipler, boğulma vakalarının yaşanmaması için vatandaşlara, göle girilmesi önerilmeyen ve cankurtaran hizmeti verilmeyen bölgelerde yüzmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. (AA)
Karadeniz'de acı olay: Yeğen ve kurtarmak için suya giren dayısı yaşamını yitirdi