Raydan çıkan Türkiye'dir...

Tren rayının altındaki dere yatağını, toprakla doldurmuşlar. Kontrol etmeyip, kontrolcüyü masraf oluyor diye çıkarmışlar. Kontrol ihalesini de bütçe yok diye iptal etmişler. Bunun üzerine facia yaşanınca “Her yerde oluyor, ne var bunda?” diyorlar. Üstüne bir de süvari alayıyla saraylara girdikleri şaşaalı törenler yapıyorlar.

Türkiye ne yazık ki her geçen gün bir mafya devletine doğru evriliyor. Yöneticilerin hataları yüzünden her gün insanlarımız ölüyor. İnsan hayatının çapası öyle bir aşağı çekildi ki, algılarımız tamamen değişti.

Bir ev satın alırken, emlakçıya ve notere ödenen 10 bin, 20 bin komisyon gözünüze az görülür. Çünkü evin fiyatının yanında bu rakam önemli değildir. Çapa burada evin fiyatıdır.

Oysa aynı zenginlikteki bir kişi, internetten belki de her gün kullanacağı bir Türkçe - Almanca sözlük App’i için 20 avro ödemez. Çünkü 20 avro çoktur, App çapası, en fazla 2-3 avrodur.

Türkiye’deki ölüm, yoksulluk ve yolsuzluk istatistikleri öyle boyutlara ulaştı ki, binlerce insanın trafik kazalarında, iş cinayetlerinde öldüğü bir ülkede, 25 kişi gözümüze batmıyor.

Bu nedenle insanlar bu gibi facialardan sonra kimsenin istifa etmemesini normal karşılıyorlar.

Hemen her hafta gelen şehit haberleri sonrasında, günlük yaşamlarına devam edebiliyorlar.

Cehalet, yalakalık ve riyakarlık neredeyse resmi ideoloji haline geldi.

Ne olursa olsun sırıtarak bir açıklama yapmak, Cumhurbaşkanı'nın her dediğini onaylamak, insanların gemilerini yüzdürmesi için yetiyor da artıyor. Her türlü pisliğe bulaş, istersen rüşvet al, yolsuzluk yap, ihaleleri yandaşlara ver, görevini ihmal et, sonra insanlar senin yüzünden ölsünler,  hiç önemli değil.

Çözüm adı altında mevcut durumu daha da beter hale sok, hiç önemli değil.

Fransızlar sömürgelerdeki salgınları engellemek için, hastalıkların nedeni olarak görülen fareleri yakalayıp getirene para verdiler. Bir süre sonra, Hanoi’de insanlar evlerde fare yetiştirmeye başladı. Çözüm, sorunun en temel faktörü oldu.

Durumumuz budur.

Onlarca kişinin öldüğü bir faciadan sonra bile kimsenin istifa etmemesi, kimsenin utanmaması, akşamki şaşaalı törenin bile iptal edilmemesinin sebebi, çapa manipülasyonudur.

Ülkemiz riyakarlığın, saygısızlığın, yalakalığın normalleştiği bir yer haline getirildi.

Maalesef aramızda yaşayan milyonlarca insan, bu düzenden avanta kapabilmek için ihmallere göz yumuyor, her durumda hükümeti savunuyorlar.

Kendi evlerinde fare yetiştiren Hanoililer gibi, bu adaletsiz düzenin değirmenine su taşıyorlar.

Tüm bunların bedelini hep birlikte ödüyoruz.

Bugünden sonra meclis denetimi, yargı bağımsızlığı da yok.

Özetle, raydan çıkan sadece tren değil, tüm Türkiye'dir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Oktan Erdikmen Arşivi