Bakan Yerlikaya açıkladı: Çakar kullanan 39 sürücüye işlem yapıldı

Bakan Yerlikaya açıkladı: Çakar kullanan 39 sürücüye işlem yapıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yılın dört ayında trafik ekiplerince helikopter ve drone ile havadan gerçekleştirilen denetimlerde 37 bin 56 araç ve sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. Yerlikaya yıl başından beri 39 çakarlı araca da işlem yapıldığını duyurdu.

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2025'in dört ayında trafik ekiplerince helikopter ve drone ile havadan gerçekleştirilen denetimlerde 37 bin 56 araç ve sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

Yerlikaya açıklamasında, "Şehir içi ve şehirler arası karayollarında trafik ihlallerini önlemek amacıyla, trafik yoğunluğunun ve kaza riskinin arttığı yol güzergâhlarında helikopter ve drone gibi hava taşıtlarını trafik denetimlerimizde etkin bir şekilde kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇAKAR KULLANAN 39 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI

Türkiye genelindeki denetimlerde, 24 Nisan-1 Mayıs 2025 arasında da 3 milyon 619 bin 38 aracın denetlendiğini belirten Yerlikaya, bu kapsamda ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 39 sürücüye işlem yapıldığını kaydetti.

496 BİN 95 ARAÇ/SÜRÜCÜYE İŞLEM

Yerlikaya, hız ihlalinde bulunan 151 bin 392, periyodik muayenesi yapılmamış 27 bin 197, emniyet kemeri kullanmayan 25 bin 815, sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 622 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 301 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte 496 bin 95 araca veya sürücüye işlem yapıldığını ifade etti.

MENZİL ŞEYHİNİN ARACININ DA ÇAKARI İPTAL EDİLMİŞTİ

Bakan Yerlikaya bu hafta içinde de Menzil tarikatı şeyhinin de kullandığı, çakarlı bir aracın emniyet şeridi ihlali yaptığına ilişkin görüntüler üzerine işlem yapıldığını duyurmuştu. Yerlikaya, görüntüyü çeken motokuryeye “tahsisli araç” cevabı veren sürücünün kullandığı araca 155 bin TL ceza kesildiğini ve çakar izninin iptal edildiğini Beşiktaş’ta ışıklı ve sesli uyarı işaretiyle (çakar) geçiş üstünlüğü hakkını usulsüz biçimde kullanarak emniyet şeridi ihlali yapan ve bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşılan araç tespit edildi. Aracın üzerindeki trafikte geçiş üstünlüğü hakkı (çakar) iptal edildi” ifadeleriyle duyurmuştu.

Kaynak:ANKA Haber Ajansı