Yaz aylarında araba içinin ısınması derdini Hyundai çözüyor! 50 derece sıcaklığın etkisini bile kırıyor

Yaz aylarında araba içinin ısınması derdini Hyundai çözüyor! 50 derece sıcaklığın etkisini bile kırıyor
Geçtiğimiz yaz duyurusunu yaptığı Nano Soğutma Filmi'nin testlerini tamamlayan Hyundai, etkileyici sonuçlarla otomotiv meraklılarının karşısına çıktı. Şirket, bu yeni cam filminin, araç içi ısıyı önemli ölçüde düşürerek sürücü konforunu artıracağını savunuyor.

Hyundai, Nano Soğutma Filmi'nin gerçek dünyadaki performansını gözler önüne sermek için Pakistan'ın Lahor kentinde 70 araca uyguladı. Yaz aylarında hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Lahor, bu test için oldukça uygun bir ortam sundu.

Sıcaklıkta Önemli Düşüş Kaydedildi

Hyundai, Nano Soğutma Filmi'nin geleneksel siyah camlarla karşılaştırıldığında sürücünün kafasının etrafındaki hava sıcaklığını 10,98 dereceye kadar düşürdüğünü açıkladı. Herhangi bir film uygulaması yapılmayan duruma göre ise sıcaklığın 12,33 dereceye kadar azaldığı belirtildi.

hyundai-1.jpg

Daha İyi Performans

Nano Soğutma Filmi, araç içi yüzey sıcaklığında ise daha da iyi bir performans sergiliyor. Klasik filmlere kıyasla 15,38 derece, filmsiz camlara göre de 22 derecelik sıcaklık düşüşü sağlayarak etkisini ortaya koyuyor.

Nasıl Çalışıyor?

Hyundai, bu yeni film sisteminin dış kaynaktan gelen ısıyı engellemenin dışında, içerideki ısının da kaçmasına izin verdiğini belirtiyor. Filmin dış katmanı, orta kızılötesi dalga boylarında ısıyı aracın içinden dışına doğru yayarken, içte bulunan 2 katman, gelen ısıyı kızılötesine yakın dalga boylarında yansıtarak içeriye ulaşan toplam ısı miktarını azaltıyor.

Seri Üretime Geçiş Yakın:

Hyundai, Nano Soğutma Filmi'nin son testlerinden geçtiğini ve yakın zamanda seri üretime geçeceği bilgisini de paylaştı. Şirket, filmin fiyatına dair ise net bir bilgi vermedi.