Bu Şekilde Saklıyorsanız Hiç Yemeyin Daha İyi... Domatesi Neden Az Almalısınız?

Bu Şekilde Saklıyorsanız Hiç Yemeyin Daha İyi... Domatesi Neden Az Almalısınız?
Salça, yemek ve konserve yapımında kullandığımız özellikle yaz aylarında kahvaltı sofrasından eksik etmediğimiz domatesi alırken az az ve sık sık almak gerekir. Nedeni ise biraz sağlık biraz da damak lezzeti ile ilgili...

Doğru tüketim ile kalp dostu bir besin olan domatesi yanlış şekilde saklayarak boşu boşuna gereğinden fazla olgunlaşmasına ve kepeklenmesine neden oluyoruz.

thumbs-b-c-95bd687f47eaf37a347cae201388be06.jpg

Domatesleri saklarken en sık yapılan hata buzdolabında saklamak ve 1-2 gün içerisinde tüketilebilecek miktardan çok fazla domates almak. Buzdolabında uzun süre bekleyen domatesler tıpkı uzun süre bekleyen elmalar gibi kepeklenmeye başlıyor.

thumbs-b-c-5a60c85bd5ee67ef2869dab5a4dc4b3d.jpg

Domatesleri en taze şekliyle saklamak için daha az miktarlarda ve sık almak gerekiyor. Ayrıca domates saklarken bilinmesi gereken bir diğer püf nokta ise domatesin üstündeki sap kısmının mümkün odluğunca hava temasından uzak kalması. Sap kısımları hava ile temasta kalan domatesler kısa sürede tazeliğini yitiriyor.