Bağışıklık Sistemini Çelik Gibi Güçlendiriyor: Portakal Sirkesi Nasıl Yapılır?

Bağışıklık Sistemini Çelik Gibi Güçlendiriyor: Portakal Sirkesi Nasıl Yapılır?
Portakal sirkesi, portakal kabuklarının fermantasyonu ile elde edilir. Portakalın doğal aromasını sağlıkla birleştiren bu sirke türü, antioksidan etkisi ve bağışıklık sistemine katkıları sayesinde yaz-kış tüketilmeli. Portakalın bol olduğu kış aylarında fazla fazla hazırlayıp yazın mutfağınızdan eksik etmeyin.

Portakal sirkesi, C vitamini, potasyum ve lif gibi önemli besin maddeleri açısından zengindir. Bu besin maddeleri, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kan basıncını düşürmeye ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.

Portakal sirkesi, ayrıca antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidanlar, hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korumaya yardımcı olur.

boxing-day-1.png

Portakal sirkesi, çeşitli şekillerde tüketilebilir. Salata sosu, meyveli içecek yapımına eklenebilir, çorbalara katılabilir. Ayrıca, 1 yemek kaşığı portakal sirkesi ve 1 bardak su ile hazırlanan bir karışım şifalı etkilerinden faydalanmak için içilebilir.

PORTAKAL SİRKESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 2 kilogram portakal kabuğu
  • 3 litre kabı dolduracak kadar içme suyu
  • 4-5 adet nohut
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Yapımı

  • Sirke yapımında cam kavanoz ve içmeye suyu kullanın.
  • Kavanozları ağzına kadar doldurmamaya özen gösterin. 4-5 parmak boşluk bırakın.
  • Üzerine tülle kapatarak içine toz kaçmasını önlerken bir yandan da hava almasını sağlayın.
  • Karanlık bir yerde saklayın.
  • Meyvelerin suyun altına indiğini görene kadar her gün bir kez tahta kaşık ile karıştırma işlemi uygulayın.
  • Meyveler suyun altına çökünce karıştırmayı bırakıp beklemeye geçin.
  • Ortalama bekleme süresi 60 gün sürecektir. Keskinliğini tadarak kontrol edebilirsiniz.
  • Yeteri kadar sirke keskinliğine ulaşmışsa süzüp ağzı kapalı bir kaba alabilirsiniz.