RTÜK'ten Halk TV'ye yine ceza

RTÜK'ten Halk TV'ye yine ceza
RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Karar oy çokluğuyla alındı.

RTÜK, Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na (TMT) yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşçı, Twitter hesabında yaptığı paylaşımla kararın oy çokluğuyla alındığını belirtti.

Ne olmuştu?

Ayşenur Arslan'ın, Halil Falyalı'nın öldürülmesinin ardından Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) için kullandığı ifadeler bağlamından kopartılarak saniyelik görüntülerle sosyal medyada yayılmıştı. Birçok siyasetçinin de hedef gösterdiği Ayşenur Arslan'a Eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş'tan destek gelmişti.

"Bizim evimizde Halk TV ve Ayşenur Hanım'ın programları sürekli izlenir" diyen Denktaş, HAlk TV'de yaptığı açıklamda Arslan'ın kötü bir niyetle böyle bir şey söyleyeceğini düşünmediğini ifade etmişti:

"Biliyorum ki ülkeyi seven Atatürkçü bir hanım. Bir dil sürçmesi olabilir. Canlı yayındır bu. Kastetmek istediğinden farklı bir şey söylemiş olabilir. Konu buraya gelmişken bir de mecburen geçmişe döndük"

Türk Mukavemet Teşkilatı'nın tarihçesinden kısaca söz eden Denktaş, "Bir mukavemet örgütüdür. Adadan Türklüğün silinmemesi için, adanın Yunanistan'a bağlanmaması için kurulmuştur. Bu mücadelesini taa 1974 yılına kadar sürdürmüştür" ifadelerini kullanmıştı.