Prof. Naci Görür Marmara'yı işaret etti

Prof. Naci Görür Marmara'yı işaret etti
Prof. Dr. Görür, depremin KAF'ın orta branşına ait olduğunu belirterek ''Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara'da olacak'' ifadesini kullandı.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale Ezine'de meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çekici bir açıklama yaptı. Depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) orta branşına ait olduğunu belirten Görür, bu kolun ve KAF’ın güney kolunun yavaş enerji biriktirdiğini ve bu nedenle daha geç depremler beklediklerini ifade etti. Görür, en yakın depremin Marmara'da olabileceğini söyledi.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde gerçekleşen depremin derinliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 10,23 kilometre olarak açıklandı. AFAD, deprem sonrası olumsuz bir durumun bulunmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Görür, deprem sonrası X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, depremin Bayramiç'in güneyindeki Evciler Fay Zonu'nda meydana geldiğini belirtti. Bu fayın KAF'ın orta branşına ait olduğunu ifade eden Görür, bu kol ve KAF’ın güney kolunun yavaş enerji biriktirdiğini ve bu nedenle daha geç depremler beklediklerini söyledi. Şimdilik en yakın depremin Marmara'da olacağını belirtti.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan da Çanakkale depremine ilişkin değerlendirmede bulunarak, depremin Biga-Çan-Bayramiç-Ezine kırığı üzerinde olduğunu ve yıkıcı olmadığını ifade etti. Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise, Ezine’ye doğru fay zonlarının bulunduğunu, 4'ün üzerindeki depremlerin hissedilebilir olduğunu ve potansiyel olarak bölgenin tehlikeli olduğunu belirtti. Depremin artçıları olabileceğini ve kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.