Muhtarın il dışından gelenleri gizlediği mahallede vaka sayısı 44'e yükseldi

Muhtarın il dışından gelenleri gizlediği mahallede vaka sayısı 44'e yükseldi
Van'ın Başkele ilçesinnde muhtarın karantinanın kaldırılması için Covid-19 vakalarını gizlediği Örmetaş Mahallesi'nde vaka sayısı 44'e yükseldi.

Başkale ilçesine bağlı 90 hane ve 900 nüfusu barındıran Örmetaş Mahallesi'nde, İstanbul'dan gelen bir yurttaşta Covid-19 tespit edilmesi sonrası Başkale İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina ilân edilmişti. Bunun üzerine geniş çaplı bir tarama başlatılmış ve mahalleye İstanbul'dan gelen başka yurttaşların da olduğu ancak bu kişilerin mahalle muhtarı tarafından karantinanın kaldırılması için gizlendiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine mahalle Muhtarı Mikail Duman, Covid-19 vakalarını gizlediği için görevinden alınmıştı.

Vaka sayısı 44'e yükseldi

Olayın ortaya çıkmasının ardından mahallede 22 Covid-19 vakası tespit edilmişti. Yapılan son taramalar sonrası vaka sayısının 44'e yükseldiği belirlendi.

Mahalle, özel çalışma alanı ilân edildi

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, mahallenin Sağlık Bakanlığı tarafından özel çalışma alanı ilân edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklama ise şöyle:

İstanbul’dan 7 Nisan 2020’de Van’a gelen ve ikamet ettiği Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi’ne giden 1 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine, mahalle hıfzıssıhha kurulu tarafından karantinaya alınmıştı. Ancak İstanbul’dan gelen başka şahısların da olduğu ve mahalle Muhtarı Mikail Duman tarafından gizlendiği belirlenince mahallede çalışmalar yoğunlaştırıldı. Önceki gün yapılan testler sonrası vaka sayısı toplamda 23 olunca mahalle özel çalışma alanı haline getirildi.Özel sağlık ekipleri mobil araçlar ve çadırlar kurarak 90 hane 900 nüfuslu mahallenin tamamında yeniden tarama çalışması başlattı. Dün 200 kişiye yapılan koronavirüs testlerinde 21 kişinin daha sonuçları pozitif çıktı. Son vakalar ile birlikte mahalledeki koronavirüs vaka sayı 44’e yükseldi

Etiketler :