İstanbul kartı olanlar bu detaya dikkat etsin... Kartınız kapanabilir!

İstanbul kartı olanlar bu detaya dikkat etsin... Kartınız kapanabilir!
Belbim'in yaptığı duyuruda kullanılmayan İstanbulkartları'nın kapatılacağı bilgisi paylaşıldı. Yapılacak olan düzenleme ile birlikte detaylar paylaşıldı. İşte detaylar...

İstanbulkart sahibi olan vatandaşlara kısa bir süre önce belbim tarafından sms ve mail yolu ile bilgilendirme geçildi. 30 Nisan tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen İstanbulkart Sözleşmesi kapsamında detaylar kullanıcılar ile paylaşıldı.

3 yıl boyunca kullanılmayan İstanbulkartların belirtilen zaman aşımını yapması sonucunda kullanıma kapatılacağı bilgisi paylaşıldı. İstanbulkart sahiplerine belbim tarafından gönderilen bilgilendirme sms yolu veya mail yolu ile yapıldı.

Kullanıcıların bilgilendirmesi üzerine açıklama detaylarında 3 yıl boyunca kullanılmayan İstanbulkartların yükleme yapılmaması ya da ödeme yapılamaması durumunda zaman aşımına uğrayarak kapatılacağı gündemde yer aldı. İstanbulkart sahibi olan vatandaşlara yapılan duyuru ile birlikte 3 yıldır kullanılmayan İstanbulkartlarını kapanmaması için kullanmaya başlayanlar oluyor.

İSTANBUL KART KULLANICILARINA GİDEN MESAJ!

Belbim tarafından yapılan duyuru ile birlikte 30 Nisan 2023 tarihi ile birlikte İstanbulkart Kullanım Koşulları ve Çevre Sözleşmesi'nin yürürlüğe gireceği bilgisini paylaştı. Bu yenilik ile birlikte İstanbulkart sahiplerine sms ve mail yolu ile bilgilendirme yapıldı.

Sözleşme aracılığıyla vatandaşları bilgilendiren Belbim'in gönderdiği mesaj yer alan ifadeler ise gündemde yer aldı. Belbim'in mesajında "İstanbulkart Çerçeve Sözleşmesi 30.04.2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek şekilde yenilenmiştir. 6493 sayılı Kanun gereğince, Çerçeve Sözleşme'yi yürürlük tarihine kadar herhangi bir ücret ödemeksizin feshedebilirsiniz. Bu süre içinde fesih talebinizi iletmediğiniz takdirde, değişikliği kabul etmiş sayılacaksınız" ifadeleri yer aldı.

Etiketler :