Ahilik haftasında CHP’li vekil ve belediye başkanının konuşmasına engel

Ahilik haftasında CHP’li vekil ve belediye başkanının konuşmasına engel
Geçen hafta yapılan 34. Ahilik Haftası töreninde CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun konuşmaları son anda iptal edildi. Karara tepki göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında alanı terk eden Ekicioğlu ve İlhan, kutlamaların özünden uzaklaştırıldığını belirterek , 'İş siyasi ranta döndü' dedi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu geçen hafta yapılan 34. Ahilik haftası kutlamalarında konuşmalarının engellenmesi nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Ekşioğlu, konuşmalarının engellenmesi nedeniyle CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’la birlikte tören alanını terk ettiklerini söyledi. Ekicioğlu ve İlhan, yaptıkları açıklamada 2021 yılının UNESCO tarafından "Ahi Evran Yılı" olarak kutlanmasının memnuniyetle karşılandığı, programın ise Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlandığını belirtti.

'Siyasi ranta döndü'

Perşembe günü yapılan resmi törende işin siyasi ranta ve propagandaya dönüştürülmesine kapı aralandığı belirtilerek, "Kırşehir Valisi, Kırşehir Milletvekilleri, Kırşehir Belediye Başkanı ve Ahi Esnaflarımızın temsilcisi olan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı’na protokol konuşmalarında söz hakkı verilmemesi Kırşehir’deki bütün esnaf ve ticaret erbabımız, sivil toplum kuruluşlarımız, sendikalarımız, derneklerimiz ve saygıdeğer Kırşehirli hemşehrilerimiz tarafından büyük bir üzüntüyle ve tepkiyle karşılanmıştır" denildi.

'Özünden uzaklaştırıldı'

İlhan ve Ekicioğlu, ekonomik sıkıntıların derinlemesine yaşandığı ve darboğazdaki esnafın kepenk kapattığı dönemde 'Pembe tablolar' çizerek hiçbir sorun yokmuş yapılan konuşmanın Ahilik haftası kutlamalarını özünden uzaklaştırdığını söyledi.

"Bizler, halkın temsilcileri olarak, seçilmiş temsilciler olarak Kırşehirli hemşehrilerimizin sorunlarının sadece protokol konuşmalarıyla çözümlenemeyeceğinin ve üstünün örtülemeyeceğinin bilincindeyiz" denilen açıklama "Kırşehir’in değerleri Kırşehir’de yaşayanlarla; Kırşehir’in dinamikleriyle birlikte değerlendirilmelidir" cümlesiyle sonlandırıldı.